Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 9 maart 2008

Vlaams Belang & nazisymboliek: NJSV(T-shirt met Kelten kruis, of white power teken)
zie: Extreem-rechtse symboliek binnen subculturen
Jeugdige skinheads die zich net door VB-gemeenteraadslid Silvy Van Beers een neonazistische tattoo hebben laten zetten, kunnen hun extreemrechtse looks vervolledigen met een t-shirt van het NJSV (Nationalistisch JongStudentenVerbond). Deze 'leuke studentenclub' werd opgericht door Filip Dewinter, Paul Beheyt en Willy Vincke en doet een beroep op alle jonge Vlamingen "die erbij willen horen".
Het NJSV hangt een rechtse radicaal-nationalistische ideologie aan die nauw verwant is aan het gedachtegoed van organisaties als Voorpost, het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) en de Nationalistische Studentenvereniging (NSV). Deze organisaties gelden als kweekvijver voor VB-mandatarissen en -personeelsleden .- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Racisme en ethiek. Filip Dewinter en het nazi-racisme
- De gewelddadige tradities van Dewinter en Vanhecke
- De tradities van gewelddadige neo-fascisten in Brugge
- KVHV-gent : radicaal fascisme
- VNJ: Nieuwe leiding na halvering ledenbestand
.