Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 12 maart 2008

VN-rapport : Vlaanderen discrimineert

De Verenigde Naties roepen ons land op het matje omdat Vlaanderen zou discrimineren. Het VN-comité 'on the Elimination of Racial Discrimination' (CERD) dat de strijd tegen rassendiscriminatie bewaakt, maakt zich zorgen over het Vlaams Belang en de strenge bestraffing van buitenlanders voor de rechtbanken. Het comité betreurt dat vreemdelingen oververtegenwoordigd zijn in de Belgische gevangenissen en sociale woonwijken.

Er zijn ook vragen over de Vlaamse wooncode die de toekenning van een sociale woning koppelt aan de intentie om Nederlands te leren. Het CERD laakt ook de Belgische houding tegenover asielzoekers, daarvoor refereert men naar de veroordeling van België door het Europees Hof voor de rechten van de mens. Het VN-comité roept ons land op asielzoekers niet langer als gevangenen te behandelen.
De experts herinneren België aan zijn verantwoordelijkheid de internationale conventie over de eliminatie van alle vormen van raciale discriminatie te doen respecteren. Zij maken zich ook zorgen over de vervelling van het Vlaams Blok tot Vlaams Belang. Het comité raadt ons land aan om zijn wetgeving zo aan te passen dat organisaties die tot raciale discriminatie oproepen wel degelijk verboden kunnen worden.

Voor het Vlaams Parlement antwoordde Minister voor integratie Marino Keulen (Open Vld) dat het VN-rapport foutief en onterecht is, volgens Keulen lezen de VN-medewerkers enkel Waalse kranten die er een anti-Vlaamse opinie op nahouden. Karim van Overmeire (Vlaams Belang) zocht de oorzaak ietsje hoger maar kwam met dezelfde dader aanzetten. Aan Vera Dua (Groen!), die als enige de vraag stelde of er op z'n minst kon nagedacht worden over het VN-rapport, gaf hij het etiket 'nestbevuiler'.

- Opinie: Imago
- Islamofobie neemt toe (video)


(DM)