Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 20 april 2008

Blood Honour in Overpelt en Bellegem


De bijeenkomst van Blood and Honour "midgard" in de Kortrijkse deelgemeente Bellegem is gisteravond zonder incidenten verlopen. De Zowat 250 à 300 leden kwamen bijeen voor de herdenking van de verjaardag van Adolf Hitler. De neonazistische organisatie had onder het mom van een vrijgezellenfeestje een zaal achter café "Au Chevalier" gehuurd in het dorpscentrum van Bellegem. Op het programma stonden optredens van groepen uit Duitsland, Vlaanderen, Estland, Engeland en Tsjechië. In de namiddag werden eerst nog toespraken gehouden met een video-vertoning over de Waffen-SS.

200 Km daarvandaan, in het Limburgse Overpelt, organiseerde de Vlaamse Combat-18 afdeling hun eigen Hitlerherdenking. Met slechts 40 kaalkopjes was de opkomst magertjes te noemen. De lokale politie hield een oogje in het zeil en controleerde alle voertuigen met buitenlands kenteken.
Blood and Honour "midgard" Vlaanderen, die in Bellegem aan de feest was, mag gezien worden als de radicalere B&H-afdeling terwijl de Vlaamse Combat-18 er meer lijkt te zijn voor jeugdige meelopers. Een soort B&H-light dus. In Bellegem waren de bezoekers opmerkelijk ouder en zagen er een stuk vervaarlijker uit. Voor onze man ter plaatse was het er zelfs onmogelijk om foto's te nemen.


Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem (Video)
-
Vandaag twee Blood & Honour Hitlerherdenkingen
- Blood & Honour in Overpelt - De Foto's
- Dewael wil wet tegen neonazi's

(met dank aan Aad)