Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 13 februari 2009

De zwarte weduwe: Florentine Rost van Tonningen

Florentine Sophie Rost van Tonningen-Heubel, de weduwe van NSB-voorman Meinoud Rost van Tonningen, overleed in maart 2007 op 92-jarige leeftijd. De laatste jaren van haar leven woonde ze in België.
Tot aan haar dood bleef zij trouw aan het gedachtegoed van Adolf Hitler, hierdoor werd ze een symboolfiguur voor de Nederlandse neonazi's.

(Nederland onder de NSB : in dit café waren Joden niet gewenst. meer foto's op 'het geheugen van Nederland')

Florentine Rost van Tonningen was een fervent voorstander van 'rassenhygiëne' en ontkende de holocaust, de gaskamers noemde ze 'Amerikaanse propaganda'. In 1940 trouwde ze met NSB-kopstuk Meinoud Rost van Tonningen, het was Holocaust-architect Heinrich Himmler die haar daarvoor de toestemming verleende. Na de oorlog bleef ze contact houden met 'nazi-prinses' Gudrun Burwitz, de dochter van Heinrich Himmler die net als zij blijft vasthouden aan het gelijk van Hitler. Von Stauffenberg, de Wehrmacht officier die Hitler uit de weg wilde ruimen, ziet ze als één van haar grootste vijanden. Bij haar thuis in het Nederlandse Velpen en later in het Belgische Waasmunster ontving Van Tonningen regelmatig neonazi's en negationisten. Ze werd meerdere malen veroordeeld wegens het verspreiden van nazilectuur en voor het organiseren van nationaalsocialistische bijeenkomsten. Vooral leden van de Nederlandse neonazistische NVU waren kind aan huis. Haar villa in Velpen was zelfs helemaal ingericht met nazi-memorabilia en vanbinnen geschilderd in de nazi-kleuren (rood-wit-zwart). De zwarte weduwe werd ook in het gezelschap gesignaleerd van Vlaams Belang politici Roeland Raes (onlangs zelf nog veroordeeld voor negationisme) en Francis Van den Eynde. Deze indrukwekkende reportage uit 2002 was haar laatste grote publieke optreden, ze stierf in 2007.

De reportage (50 min) is in zes delen die we aan elkaar gemonteerd hebben. Sommige beelden en uitspraken kunnen als zeer schokkend worden ervaren.Florentine Rost Van Tonningen over Vlaams Blok en Filip Dewinter

"Philip dewinter is een uitmuntend spreker, tevens is het Vlaams Blok de grootste partij van Vlaanderen, dit is een voorbeeld voor Nederland. Zowel oud als jong men voelt zich samenhorig, er word gezongen en jeugdkampen gehouden, het volk weet hier te leven, weliswaar overwegend katholiek, doch dit straalt ook warmte uit. De taalstrijd houdt hen wakker en strijdbaar. Ik persoonlijk vind het spijtig dat Philip Dewinter onderhandelt met de Joodse gemeenschap, men moet consequent blijven. Ondanks alles is Vlaanderen als volk een voorbeeld voor de westerse wereld, laten we positief over de toekomst blijven denken en daarbij de wens uitspreken dat de jeugd krijgt wat gezonde jeugd toekomt...een fijn gezin, een gezond volk." (Meer)

- 'Op zoek naar mijn huwelijksring' (download volledig boek)
- Beelden herdenkingstocht Florentine Rost van Tonningen (video)
- Documentaire: 'De Nederlandse Centrum Democraten' (1994) (video)
- Nederland: NVU-demonstratie Bergen op Zoom (video)
- "Alle dertien fout!" (video)
.