Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 17 april 2008

Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem

De Vlaamse tak van de extreem rechtse organisatie Blood & Honour plant dit weekend twee Hitlerherdenkingen. Vrijdagavond zal ergens ten lande een Memorial for Fallen Heroes plaatsvinden, zaterdag volgt een groot Return to Glory-concert met een optreden van 'Die Liebenfels Kapelle' (pseudoniem voor de neonazi groep 'Skalinger'), notoire jodenhaters uit Duitsland.


Zoals altijd wordt de plaats van het gebeuren pas kort tevoren bekendgemaakt: vanaf vrijdagavond 20 uur kunnen geïnteresseerden bellen naar een van de gsm-nummers van een B&H-kopstuk uit Arendonk.

De Hitlerherdenkingen worden opgezet door Blood & Honour Vlaanderen, maar eigenlijk is dat een vlag die twee concurrerende ladingen dekt. De 'traditionelere' midgard tak van B&H staat in voor het concert 'Memorial for fallen Heroes'. Deze tak komt uit de omgeving van Brugge (De kastelein etc..) en heeft verder vooral aanhang vanuit de streek van Turnhout. De andere groep is Combat 18, die ook de naam Blood en Honour claimen. Deze laatste groep richt zich meer op zogenaamd 'activisme', en noemt de midgard groep biernazi's en internethelden. Bij eerdere confrontaties gingen de twee concurrerende B & H-afdelingen zelfs met elkaar op de vuist, daarnaast houden zij zich voornamelijk bezig met elkaar zwart (!) te maken op extreem rechtse internet fora. Combat 18 onderhield ook nauwe banden met het inmiddels opgerolde BBET.

Dit weekend wordt het dus de tiende bijeenkomst op twee jaar tijd dat Blood Honour in Vlaanderen organiseert. Voor het Anti Fascistisch Front het sein om (opnieuw) een open Brief te schrijven aan de ministers van Binnenlandse zaken (Dewael) en Justitie (Vandeurzen).Video: Open brief AFF in de Kamer
Sofie Staelraeve (Open Vld) en Meyrem Almaci (Groen!) met Kamervragen
aan minister Dewael over de neonazi bijeenkomsten.

- Video: Blood & Honour in Nederland & België (Nederlandse reportage uit 2007)
- Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's' (2008)
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)

- Blood & Honour in wolfsdonk (Aarschot) 2 (Video)
- Blood & Honour in Schoten (Video)
- Neonazi's werken grensoverschrijdend (video)
- Blood & Honour in Wolfsdonk (foto)
- Genoeg is genoeg, geen tiende Blood & Honour-treffen op twee jaar tijd
- Blood & Hounour Vlaanderen schrapt alle aangekondigde activiteiten
- Anti-Fascistisch Front