Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 23 april 2008

Fitna, niets is wat het lijkt


Verleden week verscheen in de Nederlandse Volkskrant een beeld-voor-beeld analyse van Wilders’ Fitna. De conclusie voor Wilders z'n film is genadeloos hard: ‘Bijna niets is wat het lijkt’.
Interessant is ook de analyse van de herkomst van een belangrijk deel van de beelden en de ‘argumenten’ in Fitna. Wilders zijn film is sterk geïnspireerd op twee eerdere films: Obsession, Radical Islam’s War against the West (2006) en The Violent Oppression of Women in Islam (2007). Deze laatste film is gemaakt door Robert Spencer van het Amerikaans neoconservatieve David Horowitz Freedom Center.
Fitna ontleed- Wilders speelde een spelletje met Fitna en de media
- Fitna-debat in Nederlandse Tweede Kamer (video)
- Wilders - De eerste tegenfilm (video)


(int.soc, Volkskrant)