Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 22 april 2008

FN-voorzitter Daniel Féret staat terecht voor fraude


Gisteren stonden Daniel Féret, de voorzitter van het extreem rechtse Front National (FN), en zijn partner Audrey Rorive voor de rechtbank van Namen. Het duo staat terecht voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. De twee worden er van verdacht tijdens de vorige Europese verkiezingen een lijst met valse handtekeningen van overleden personen ingediend te hebben.


Voor het openbaar ministerie is het duidelijk dat Féret en zijn partner zich niets aantrekken van de wet, ze zouden het systeem overigens al in 1995 toegepast hebben. Het parket vordert een gevangenisstraf van 18 maanden voor Féret, die geen uitstel meer kan krijgen (Féret werd anderhalf jaar geleden al eens veroordeeld wegens aanzetten tot rassenhaat). Zijn partner Rorive riskeert een jaar cel, eventueel met uitstel. Beiden ontkennen alles. Uitspraak op 2 mei.


- Daniel Féret eindelijk begonnen aan zijn werkstraf
- Front National verliest pak centen
- Filip De Man mengt zich in FN-twist
- Oprichter Front National uit partij geknikkerd
- Einde in zicht voor Front National ?
- Daniel Féret veroordeeld voor racisme: bevestiging door het Hof van Cassatie