Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 10 april 2008

Gemeente negeerde waarschuwingen racisme

Instanties in de Nederlandse gemeente Waalwijk hebben bijna anderhalf jaar lang grote aantallen meldingen over racistische pesterijen tegen een Liberiaans gezin uit deelgemeente Waspik laten liggen. De daders (foto) werden niet op hun gedrag aangesproken en het gezin werd niet beschermd. Tot die conclusie komt het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum in een onderzoek naar de treiterijen en intimidatie die in september 2007 leidden tot het vlucht van het gezin uit Waspik.

Volgens het onderzoek was de situatie van de Liberiaanse moeder en haar kinderen een jaar voor hun vertrek al onhoudbaar. De politie heeft de situatie 'vergoelijkt' en beschouwd als kattenkwaad terwijl jongerenwerk zich liet leiden door angst om het contact met de hangjongeren te verliezen. Vluchtelingenwerk, opbouwwerk en de woningstichting bleven steken op oeverloos overleg zodat het gezin in de kou bleef staan. (Video: "Waspik greep niet in bij langdurig racisme", april 2008)
Vandaag heeft burgemeester Nol Kleijngeld het Liberiaans gezin zijn excuses aangeboden, ''Ze kwamen naar Nederland omdat dit een veilig land is. Het rapport laat zien dat ze in een onveilige situatie belandden. Het college schaamt zich diep.'' aldus de burgervader.

Video: Extreemrechtse jongeren terroriseren asielzoekers (sept. 2007)- Extreemrechtse jongeren terroriseren asielzoekers
- Instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum

(AD)