Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 8 april 2008

Mensen zonder papieren opgelicht en uitgebuit.

De regularisatie van sans-papiers door werk is een van de vele punten uit het regeerakkoord, maar werkgevers en particulieren laten zich intussen fors betalen voor een arbeidscontract. De sans-papier moet tussen de 5.000 en 10.000 euro ophoesten, het equivalent van zes maanden of een jaar sociale bijdrages. "Er worden nog andere opties voorgesteld, zoals gratis werken in ruil voor de belofte van een job", zegt Oscar Florès van Crer (Coördinatie tegen de Uitwijzingen en voor de Regularisatie van Sans-papiers).

De arbeidscontracten van onbepaalde duur zijn ten laste van de sans-papiers. Zij moeten op voorhand of maandelijks betalen. De buitenlander wordt dan na enkele weken of maanden ontslagen "omdat hij niet geschikt is".
"Die werkgevers weten dat ze niet veel riskeren en dat er mensen zijn die zich willen verkopen voor een simpele belofte" aldus CRER. Vooral Marokkanen, Iranezen en Brazilianen worden slachtoffer van deze oplichterij.

- Asielzoekers manifesteren voor kabinet-Piette

(Le Soir)