Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 5 april 2008

Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe

Prem Shivram Shaw Radhakishun (Prem) is een Nederlands advocaat, columnist en televisiemaker van Surinaams-Hindoestaanse afkomst.Voor zijn programmareeks 'Premtime' ging hij deze keer in gesprek met leerlingen die zich zelf overtuigd Nationaal Socialist noemen.
Prem bezocht de Groenschool (Land- en tuinbouw) in Nijmegen waar hij oa. sprak met de directeur die ziet dat het rechts-extreem gedachtegoed op zijn school toeneemt. Deze besluit het taboe te doorbreken en probeert er iets tegen te doen, o.a. door een verbod op bepaalde kleding en door het organiseren van trainingen. Prem treft een school aan die “blanker is dan blank”. Als hij een klas de vraag voorlegt “Wie heeft er een hekel aan buitenlanders?” steekt het overgrote deel van de leerlingen zijn hand op. Hij ontmoet er leerlingen die zichzelf Neonazi noemen. Een van die jongeren laat Prem thuis zijn kamer zien, die volhangt met Nationaal Socialistische symbolen. De vader van de jongen weet niet wat hij met zijn zoon moet aanvangen. Prem probeert daar een antwoord op te vinden en praat met deskundigen en jongerenwerkers die ervaring hebben met rechts-radicalisme onder jongeren.

Toenemend rechts-radicalisme onder jongeren op scholen
is een van de grootste taboes in Nederland
.Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Neonazi's werken grensoverschrijdend (video)
- Moslim & Vreemdelingenhaat onder jongeren (video)
- Nederland: NVU-demonstratie Bergen op Zoom (video)
- "islamfobie" in Nederland neemt toe
- Nederlandse Neonazi's veroordeeld. Wanneer treedt Belgisch gerecht op?
.