Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 10 april 2008

Racisme in lokaal partijkrantje breekt gewezen VB-voorzitter zuur op

Minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) heeft aan de voorzitter van het Europees parlement de opheffing gevraagd van de parlementaire onschendbaarheid van gewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke ten einde hem te kunnen vervolgen op basis van de racismewet. Aanleiding is een klacht die in 2005 werd ingediend door burgemeester van Sint-Niklaas Freddy Willockx (sp.a) tegen een uitgave van Vlaams Belang Sint-Niklaas. In de lokale Vlaams Belang Krant werden allochtonen onterecht beschuldigd van grafschennis.

Na lange tijd van aarzelen en uitstel gaf Vlaams Belang de fout achteraf toe en verspreidde maanden later een (kleine) rechtzetting in het lokale partijkrantje. Vlaams Belang geeft nooit z'n verontschuldigingen aangeboden. Frank Vanhecke wordt nu vervolgd, al schreef hij het bewuste artikel niet zelf. Als VB-Voorzitter was hij ten tijde van de publicatie wel de verantwoordelijke uitgever. Bij een eventuele veroordeling wegens racisme riskeert Vanhecke zijn mandaat als Europees parlementslid te verliezen en riskeert hij de ontzetting van zijn politieke rechten. (video: 'reactie Vlaams Belang')- Daders grafschennis waren géén allochtonen
- Hoe dwaas is men in Sint-Niklaas?
- "Het Vlaams Belang staat niet boven de wet."
.