Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 19 april 2008

Vandaag twee Blood & Honour Hitlerherdenkingen

Twee afdelingen van de Vlaamse tak van Blood and Honour organiseren vandaag elk hun eigen Hitlerherdenking:

-Combat-18 verzamelde deze middag (om 14h) op de parking aan het station van Neerpelt. Vandaar ging het naar zaal ’t Pelterke in Overpelt. Onze bron ter plaatse spreekt voorlopig van een magere opkomst (om 16h telde hij 40 kaalkopjes). De politiediensten zijn alleszins iets kordater in hun aanpak dan bij vorige B&H-evenementen. Waar de neonazi's vroeger ongemoeid gelaten werden en zelfs een politie-escorte kregen, werden vandaag controles uitgevoerd. Verschillende B&H-leden werden onderworpen aan een identiteitscontrole en hun voertuigen doorzocht (op oa. drugs en wapens). De zaal (’t Pelterke) werd afgehuurd onder het voorwendsel van een supportersviering van KV Mechelen. Binnen in de zaal zijn momenteel toespraken aan de gang. Echter niet zonder enkele opstootjes. De leden van Blood and Honour waren niet erg opgezet met de aanwezige mediabelangstelling en begonnen in de zaal gelijk met het afplakken van de ramen. De politie greep in en gaf het bevel om de ramen opnieuw vrij te maken. In de zaal hingen talloze neonazistische affiches en soortgelijke propaganda. Verschillende concertgangers lopen er ook gemaskerd bij (skimuts met 3 gaten). Onze man zag er ook een Limburgse Hitler-lookalike. Op de parking zijn vooral Nederlandse en Duitse nummerplaten te zien, er lijkt ook één vracht neonazi's uit Polen te komen.

Daar niet zover vandaan, aan het Duitse kerkhof in Lommel, patrouilleren enkele politievoertuigen om eventuele extreemrechtse bezoekers de toegang te ontzeggen.
Verleden jaar werden daar nog toespraken gehouden door Blood and Honour (oa. met Hitler-lookalike Stefan Wijkamp).


-Blood and Honour midgard (de traditionele tak van Blood and Honour) verzamelde deze middag (*) en vooravond aan een tankstation langs de E17 in De Pinte (foto). De opkomst aan de parking is een pak hoger dan in Neerpelt, onze bron spreekt van een honderdtal (om 17h). De aanwezige politie is twee man sterk en grijpt niet in.


Het concert zelf gaat door in Bellegem (bij Kortrijk), in de zaal van Café Au Chevalier. De zaal werd geboekt onder het mom van een vrijgezellenfeestje. Op de deur hangt een briefje met 'privé' erop geschreven (foto). Er zijn honderden aanwezigen, nergens is er politie in uniform te zien. Op de parking en in de straten rondom café Au Chevalier staan tientallen buitenlandse voertuigen, voornamelijk uit Nederland en Duitsland.


* Voorafgaand aan het concert waren er in Bellegem enkele toespraken en een video-vertoning over de Waffen-SS.

FOTO'S : Blood & Honour in Overpelt - De Foto's

Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Blood and Honour in Overpelt: Update
- Blood Honour in Overpelt en Bellegem
- Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem (Video)
- Neo-Nazi's organiseren Hitler-herdenkingen in ons land
- Genoeg is genoeg, geen tiende Blood & Honour-treffen op twee jaar tijd
- Blood & Honour in wolfsdonk (Aarschot) 2 (Video)
- Blood & Honour in Schoten (Video)
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen