Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 1 mei 2008

Aantal neonazi's in Duitsland neemt toeVolgens de Duitse krant Bild is het aantal neonazi's er met 5 procent gestegen tot 44.000. Deze cijfers haalt de krant uit een nog niet gepubliceerd jaarverslag van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst.


Volgens het artikel van Bild nam het extreemrechtse potentieel waaruit de neonazi's putten in 2007 met 20 procent af - van 38.600 tot 31.000. Maar dat is volgens de krant vooral het gevolg van het feit dat de 'Republikaner' (REP) van de in 2005 overleden Franz Schönhuber door de veiligheidsdienst niet meer bij extreem rechts wordt gerekend.

Schönhuber was oud-lid van de Waffen-SS, aan het einde van de jaren '80 en in de jaren '90 kende de REP een grote achterban. Sinds de partij, onder leiding van de nieuwe voorzitter (Rolf Schlierer), zich heeft afgekeerd van rechts-extremistische tendensen verloor de partij echter 2/3 van haar kiezers, onder meer aan de NPD en de DVU.

- Morgen op deze blog : "Undercover bij de neonazi's "
.
.