Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 4 mei 2008

Burgemeester Aalten (Ned.) verbiedt concert neo-nazi's


Blood & Honour Nederland heeft geprobeerd om op zaterdag een door hen georganiseerde “Adolf Hitler Memorial Ballad Night” (afbeelding) plaatst te laten vinden in een zaal in het Gelderse Aalten (dichtbij de Duitse grens). Het had een bijeenkomst moeten worden met 3 sprekers en verschillende extreemrechtse bandjes.
Enkele uren voor aanvang van de neo-nazi bijeenkomst hadden antifascisten contact opgenomen met de zaaleigenaar en deze geïnformeerd over wat er die avond in zijn zaal plaats zou gaan vinden. Na overleg heeft de zaaleigenaar besloten om de huurovereenkomst op te zeggen en Blood & Honour de toegang te weigeren.

Hij bracht ook de politie en gemeentebestuur op de hoogte, die besloot om kordaat in te grijpen. Tientallen neonazi's die op het concert afkwamen stuurde de politie en de ME (oproerpolitie) onder dwang de gemeente uit.
Voor burgemeester Bert Berghoef het was geen optie om het concert door te laten gaan: „Wegens het verzetsverleden van Aalten wil ik een duidelijk signaal afgeven dat dit in mijn gemeente niet kan”, aldus de burgervader. Zo kan het dus ook ....Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Aalten verbiedt concert neo-nazi's
- Aalten: Filmpje Hitlergroet scholieren online (video)
- Blood and Honour: de dominostenen vallen. Parket overweegt vervolging
- Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem (Video)
-
Vandaag twee Blood & Honour Hitlerherdenkingen
- Blood & Honour in Overpelt - De Foto's
.