Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 6 mei 2008

Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland

.
15 maanden cel voor Luikse neonazi


De correctionele rechtbank van Luik heeft drie mannen veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 15 maanden voor racistisch geweld, de mannen hadden twee meisjes van Arabische origine aangevallen en hen racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.

(foto: Fanbian Verveinkt, één van de drie die werden veroordeeld)


Een meisje werd bewerkt met een boksbeugel terwijl het andere meisje een pistool tegen het hoofd werd gezet. De drie moesten zich ook verantwoorden het uiten van bedreigingen, het toebrengen van slagen aan het adres van een cafébaas en zijn buitenlandse portier, en het brengen van de Hitlergroet. Onder de drie bevond zich een bekende neonazi (Fabian Verveinkt) die, zoals te zien is op de beelden, graag pronkt met Hitler en het nazisme.

Programmamaker over de eerste racistische moord in Nederland: "het was geen racisme"

In Nederland sprak Programmamaker Kees Vlaanderen (voor het programma 'Profiel') een kwart eeuw na dato met skinhead Nico Bodemeijerer, de moordenaar van de 15-jarige Antilliaan Kerwin Duinmeijer(foto). De 15-jarige Antilliaan werd op straat doodgestoken en gold tot nu toe als dè eerste racistische moord in Nederland.

"Ik ben ervan overtuigd dat Nico geen expliciet racistisch motief had", zegt de programmamaker nu. Bodemeijer moet tegen de programmamaker wel erg overtuigend geweest zijn, want volgens de politie riep hij 'vuile nikker' vlak voordat hij Kerwin doodstak.
Bodemeijerer (foto onder) is trouwens niet zomaar de eerste de beste, hij was actief voor de Centrum Democraten en de Centrumpartij '86. Beide partijen hadden een uitgesproken rechts-extremistisch en racistisch karakter, de CP'86 had zelfs een neonazistische vleugel die de partij uiteindelijk overnam. Toch blijft de programmamaker bij zijn standpunt: "geen racisme".

Kees Vlaanderen 'legt uit' waarom: "Ik wil laten zien dat de mythe gecompliceerder ligt. Je denkt al snel: de vermoorde onschuld tegenover de duistere skinhead. Maar zo zwart wit lag het niet. Hij was die dramatische avond met een vriend aan het stappen in de Amsterdamse binnenstad. In een snackbar kreeg zijn vriend Dirk ruzie met de eigenaar. Kerwin en zijn vrienden stonden ook in die zaak. Nico zegt dat hij naar buiten gegaan is om het te sussen.


Later haalde Nico een mes boven en ontstond de fatale vechtpartij. Ten andere, Kerwin deed aan boksen. Hij was breder dan op het fotootje dat na zijn dood werd verspreid ."

Over de moord op Kerwin Duinmeijer maakte Frank Boeijen het lied "zwart wit" (video).
Onlangs onderstreepte de zanger nogmaals dat racisme het motief was bij moord op Kerwin Duinmeijer (Video). Zijn dood wordt nog elk jaar herdacht, oa. met een herdenkingstocht. Op Nederlandse scholen wordt zijn dood vaak aangehaald als het voorbeeld van racistisch geweld.

De uitzending over de moord op Kerwin Duinmeijer is morgenavond te zien op Nederland 3 om 22.00 uur. (bekijk hier de uitzending)


Video: 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's'
Video: Blood & Honour in Nederland & België

- Nederland herdenkt racistische moord (video)
- Je wordt niet als racist geboren
- Racisme in opmars
- Skinheads riskeren in beroep 5 jaar cel voor steekpartij Tienen
- Opnieuw extreemrechts geweld in Duitsland (video)
- Dodelijke raid Van Themsche in Antwerpen één jaar geleden (video)
- Familie doet gruwelijke poging tot abortus op allochtone schoondochter (video)