Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 4 mei 2008

Geert Wilders Filmfestival

De film Ashkar is zaterdagavond in het Nederlandse Zwolle de winnaar geworden van het Geert Wilders Filmfestival. De film is „in een paar avonden in elkaar geknutseld” door Vincent Wever, Eildert Noorda en Jochem van Veluw. Volgens de jury toonden de makers van Ashkar hun 'eigen wijze van polariseren'. „We hebben net als Fitna met wat knip- en plakwerk een onderwerp gekozen. Ashkar is een film tegen blonde mensen”, zegt Wever. Volgens de makers is Ashkar Arabisch voor 'blond'.

Het filmfestival is een reactie van presentatoren Jeroen Kijk in de Vegte en Willem Alkema op de hype rond Fitna, de film van Geert Wilders. Het duo riep professionele en amateur filmmakers op een polariserende film over minderheden te maken. Tussen de inzendingen zaten onder meer filmpjes van de Wereldomroep en de Arabisch-Europese Liga (AEL). In totaal dongen 200 inzenders mee naar de Gouden Geert, de prijs werd uitgereikt door rappers Lange Frans en Baas B.

Ashkar - Hét antwoord op Fitna- Geert Wilders Filmfestival
- Fitna, niets is wat het lijkt
- Fitna-debat in Nederlandse Tweede Kamer (video)
- Wilders - De eerste tegenfilm (video)

(telegraaf)