Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 2 mei 2008

Hakenkruisen op Vlaams Belang secretariaat

Het Antwerpse VB-secretariaat in de Van Maerlantstraat is gisteren beklad met hakenkruisen. Er is een proces-verbaal opgesteld en een onderzoek wordt gestart. Vlaams Belang zoekt de oorzaak bij de linkse partijen: "Links heeft wel de mond vol over verdraagzaamheid, maar hitst door zijn haatboodschappen ten overstaan van het Vlaams Belang mensen op tot agressie en vandalisme tegenover de grootste Vlaams-nationale partij".


(foto: Gentse secretariaat van het Vlaams Blok, café 'De Roeland', in 1997)


Het is niet de eerste maal dat Vlaams Belang "linkse partijen" beschuldigd van vandalisme, geweld, brandstichting of zelfs een heuse bomaanslag.
In de nacht van 9 op 10 juni 1997 brandde het in het Gentse secretariaat van het Vlaams Blok, café 'De Roeland' (foto). De bewoners van het pand konden maar nipt aan de dood ontsnappen terwijl de brand het café volledig vernielde. Het Blok schreeuwde moord en brand en organiseerde
zelfs een betoging tegen de "rode terreur", met café-uitbater Bruno Verstraete als "martelaar" voorop. Naderhand bleek dat het de café-uitbater zelf was die de brand had aangesoken.
Vlaams Blok-leiders Vanhecke en Dewinter, die bij de eersten waren om de "linkse ratten" te veroordelen, verklaarden nadien dat dit een "individueel geval" was en dat Bruno Verstraete in een vlaag van "zinsverbijstering" zou gehandeld hebben.
Eerder dat jaar (op 22 januari 1997) ontplofte een granaat aan het huis van Jeroen Mol, een gekend figuur binnen het Brugse NJSV en actief VBer. De woning liep grote schade op en Mol kon naar eigen zeggen op het nippertje ontsnappen. Hij beweerde slachtoffer te zijn van een links complot en dat de daders in de kringen van Blokbuster moesten gezocht worden.
Al snel moest Jeroen Mol toegeven dat hij zelf de dader was… Mol had resten van de touwtjes waarmee hij de granaat aan zijn voordeur had bevestigd, nog in zijn broekzak zitten. Jeroen Mol werd verdedigd door advocaat Rob Verreycken (VB). Hij werd veroordeeld tot 9 maanden effectieve gevangenisstraf.


- documentaire : "la face cachee du Vlaams blok" (2004 )

- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- VB zet eigen neonazi-vandalisme op internet (foto)
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- Roeselare : De leugens van het Vlaams Blok
- Het VB en FN, politieke erfgenamen van de nazi's
- Vlaams Belang & nazisymboliek: NJSV
- VB-Secretariaat Oudenaarde slachtoffer van vandalisme (video)