Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 15 mei 2008

‘Ich tanze mit Dir in den Himmel hinein‘


Deze week haalt de extreem-rechtse internetkrant 't Scheldt nog eens ouderwets uit naar Marie-Rose Morel. Het oerconservatief en nationalistisch roddelkrantje ziet in Morel een echtbreekster die het triumviraat Dewinter-Annemans-Vanhecke uit elkaar speelde. De geruchten van een liefdesaffaire tussen Morel en gewezen voorzitter Frank Vanhecke stemt het katholieke krantje ook niet milder. Nu waren de twee gespot in Oostenrijk, op het bal van de FPÖ van Heinz-Christian Strache (en niet Jörg Haider zoals in het artikel vermeld). Nog volgens 't Scheldt danste Morel er met haar boezemvriend Frank op de tonen van het overbekende ‘Ich tanze mit Dir in den Himmel hinein, in den siebenten Himmel der Liebe. Die Erde versinkt, und wir zwei sind allein…’


Daarna krijgt Morel enkele welgemikte vegen uit de pan: voor de tweedracht die ze zaaide binnen het VB en het dramatisch verlies bij de jongste verkiezingen. Bij de volgende verkiezingen zou Morel samen met Frank vanhecke de Europese lijst trekken, tot verwondering van heel wat leden van de VB-partijraad die nog van niks weten. Volgens 't Scheldt 'is dit probleem nog niet op tafel gelegd'. Voor de verkiezingen van 2009 rekenen ze bij Vlaams Belang niet op een extra EP-zitje zodat iemand plaats zal moeten ruimen. En Morel is niet het enige probleem dat op tafel zal worden gelegd. Als Vlaams Belang niet beter doet dan de jongste peilingen aangeven, verliezen ze in het Vlaams parlement tien zetels.


- Humor: "de Vlaamse Haïder " (video)
- 't Scheldt neemt Marie-Rose Morel onder vuur (2004)
- 't Scheldt schuldig aan laster
- "Ze hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien."
- Flater van Morel doet partijprogramma wijzigen
- 'Meest sexy politicus', Ebbenhouten schoen en zelfmoordpreventie.... één pot nat.
.