Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 2 mei 2008

Le Pen in geldnood zet auto op ebay

De voorzitter van extreemrechts in Frankrijk, Jean-Marie Le Pen, heeft zijn gepantserde auto te koop aangeboden op de online-veilingsite ebay (mirror). Zo wil hij het financieel deficit van zijn partij na de slechte verkiezingsresultaten tegemoetkomen. Bij de Parlementsverkiezingen van 2007 haalde de partij nog nauwelijks 4.3% van de stemmen, zodat de subsidies smolten als sneeuw voor de zon: van 4.6 naar 1.8 miljoen euro. ( Foto: Le Pen in betere tijden, toen had hij nog 5 miljoen)

De voorzitter van Front National (FN) heeft ook aangegeven dat een twintigtal vast aangenomen medewerkers van de partij aan ontslag toe zijn. "Wij kunnen hen niet langer betalen gezien de aanzienlijke vermindering van onze subsidies na ons verlies bij de parlementsverkiezingen", aldus Le Pen. Overigens is de verkoop van de gepantserde Peugeot niet de enige maatregel die geld in het laatje moet brengen. Le Pen heeft ook de hoofdzetel van zijn partij in Saint-Cloud, de zogenaamde Paquebot ('pakketboot') in de vitrine gezet.
De verkoop van Le Pen's gepantserde auto loopt nog tot 10 mei. Een grappenmaker bracht gisteren een bod uit van 10 miljoen euro, nu staat de veiling op 15.335 euro. De Peugeot, een 605 SV 3.0 met bouwjaar 92, heeft 137.000 kilometers op de teller. (klik hier en hier)


- Le Pen veroordeeld
- verkiezingen Frankrijk : Le pen zwaar afgestraft (video)
- Front National van Le Pen zit op droog zaad
- Le Pen komt naar Gentse univ

(DM)