Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 4 mei 2008

Liefdesverhaal in Auschwitz: "We zweefden over de lijken"Afgelopen maanden besteedde Canvas opmerkelijk veel aandacht aan de nazi-verschrikkingen uit WO2: woensdagavond was voorbehouden voor allerhande documentaires en films over de zwartste pagina uit de 20ste eeuw en daarnaast was er ook nog de voortreffelijke reeks 'In Europa' (die je hier kunt bekijken). Wat ons betreft, een pluim voor de VRT.In tijden waarin de Holocaust zo stilaan als een 'fait divers' wordt beschouwd en waar de minister van landsverdediging, Pieter 'Crembo' De Crem, liever geen overheidsgeld verspild ziet aan het vervoeren van scholieren naar het nazi-vernietigingskamp Auschwitz, neemt de VRT gelukkig zijn taak wel ernstig. Want het is nodig, wie soms verzeild geraakt op een Vlaamse nieuwssite en de reacties leest onder artikels van Blood and Honour, gelooft soms zijn ogen niet. Men hoeft er echt niet lang te zoeken naar reacties waarin men het voor dit 'Joden- en vreemdelingen-hatend volkje' opneemt, meestal vergezeld met de woorden: 'vreemdelingen','OCMW' ,'moslims' , 'belegering' en 'superieur westen'. In één ruk krijg je er ook gratis advies bijgeleverd: "stem Vlaams Belang, de enige partij die er 'iets' zal aan doen."
Om maar te zeggen, in deze tijden is een beetje voorlichting over de Nazi-gruwelen wel op zijn plaats. Zeker als mensen zoals Roeland Raes openlijk op TV verklaren: "De Holocaust ? bwah, ze zeggen wel 6 miljoen doden, maar ik geloof daar geen snars van. Auschwitz was gewoon een werkkamp gelijk een ander"(video). Je ziet 'm zelfs denken "En we weten allemaal dat werken goed is". Ook in het Buitenland steekt negationisme weer de kop op: Udo Voigt (NDP) betwistte openlijk op de Duitse TV het cijfer van 6 miljoen doden, veel meer dan 340.000 konden het er niet geweest zijn. En zowel Raes of Voigt krijgen hun ideeën steeds makkelijker verkocht, vooral aan jongeren. De hernieuwde aandacht van de VRT voor de Holocaust en het fascisme kan die jongeren misschien af helpen van hun foute ideeën.

Geen enkele documentaire of film kon echter de getekende gezichten van de holocaust beter in beeld brengen als een aflevering van het Nederlandse programma 'Memories'. In een 'special' herenigde men twee overlevenden van de Holocaust, zij (Lily van Angeren) zat als zigeunermeisje in Auschwitz en hij (Spicek) dankte er zijn verblijf aan zijn Joodse afkomst. Beiden waren late tieners en werden te midden van de doden en onder het roet van verbrande lijken, verliefd op elkaar. "We zweefden over de lijken", zegt Lily. Ze verloren elkaar uit het oog, zij werd op transport gezet even voordat alle zigeuners zouden worden vermoord terwijl hij de bevrijding afwachtte. Ze hadden plannen om na de oorlog te huwen maar verschillende pogingen om elkaar terug te vinden draaiden op niks uit. Spicek werd zelfs verteld dat zijn eerste liefde de holocaust niet had overleefd. Voor Lily, die na de oorlog in Nederland verzeild geraakte, spoorde het programma 'Memories' Spicek in Australië op en bracht hen in Auschwitz opnieuw samen, 65 jaar later.

Er worden herinneringen opgehaald tussen de restanten van de verbrandingsovens, de vijver waarin de as van driekwart van Lily's familie werd gekieperd kreeg enkele rozen, ..... Spicek kon het kamp enkel betreden zoals hij dat van de Duitsers had geleerd: op de tonen van 'de Florentine March', want dat speelde het kamp-orkest altijd bij het in- en uit-marcheren van het kamp. Auschwitz moet een beetje gezellig blijven, zullen de nazi's hebben gedacht. Of was het een vreemde vorm van gastvrijheid ? Op de plaats waar ooit het gebouw van dokter Mengle stond, die er vreselijke experimenten op kinderen uitvoerde, werd even halt gehouden. Spicek, die door teveel opgedrongen schaamte omtrent zijn afkomst nu als 'George' door het leven gaat, kreeg het er benauwd van. Het was duidelijk dat Spicek, of George, de afgelopen 65 jaar hard zijn best had gedaan om Auschwitz uit zijn leven en geheugen te bannen. Pas met het bezoek aan Auschwitz en het terugzien van zijn eerste liefde, kwamen de herinneringen aan de Nazi-gruwel terug.
Van het bezoek aan Auschwitz hebben we een videofragment gevonden (in 2 delen):Meer weten over de WO2, het verzet, de collaboratie en het nazisme,
breng een bezoekje aan Verzet.org

- Pieter De Crem valt over legerbeurs voor bezoek aan concentratiekampen, Vlaamse pers valt niet over VB'er als merkwaardige Hitler-biograaf
- De 'Holocaust Dachau mail' van LDD
- Michael Palin bezoekt Auschwitz (video)
- Auschwitz overlevende Regine Beer stopt met lezingen (video)
- Regine Beer: "Het VB vertelt dezelfde onzin als diegenen die mij oppakten"
- Dr. Jozef Mengele, kamparts in KZ-Auschwitz-Birkenau
- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Racisme en ethiek. Filip Dewinter en het nazi-racisme
.