Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 30 mei 2008

Ook Tongeren heeft zijn Debie

Bart Debie is niet de enige politieagent met losse handjes tegenover allochtonen, in Tongeren stond een agent terecht voor een waslijst van geweldsdelicten waaronder slagen aan een politiek vluchteling. De Tongerse agent stond samen met vier medebeklaagden terecht. Ze werden beschuldigd van drie feiten van opzettelijke slagen en één feit van opzettelijke vernielingen. De feiten speelden zich af tussen september 2002 en mei 2003 en vonden plaats in cafés en discotheken in Tongeren en Borgloon. In de dancing Mac Queen in Borgloon raakte de Tongerse agent, in burger, in september 2002 slaags met een dancingbezoeker.

Op 24 mei van 2003 bracht de agent samen met een 29-jarige Tongerse metgezel slagen toe aan de politieke vluchteling. Hij ontkent de feiten, ondanks enkele getuigen die het verhaal van het slachtoffer bevestigden. Dezelfde dag raakte de agent betrokken in een vechtpartij in een ander café in Tongeren en deelde ook daar klappen uit. Een 39-jarige Tongenaar, waarmee de agent op uitstap was, maakte zich dan weer schuldig aan opzettelijke vernielingen door asbakken en bierglazen door het café te gooien. Er waren heel wat getuigen. Eén van hen trok zijn verklaring later in nadat hij benaderd werd door een kompaan van de agent. De rechter haalde zwaar uit naar de agent. Volgens hem ging het niet om een eenmalige misstap, maar een "aaneenschakeling van feiten waarbij hij ongebreideld geweld gebruikte tegen onschuldige slachtoffers, dit met het gevoel van onaantastbaarheid binnen een kleine stadsgemeenschap in zijn hoedanigheid van politieambtenaar". De Tongerse politieman werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 1.100 euro.

- Twee agenten veroordeeld voor foltering en schriftvervalsing
- Racisme op de dansvloer
- Van VB-ordedienst naar politieagent die overmatig geweld gebruikt
- Advocaat slachtoffers Kris Luyckx over proces Debie (Video)