Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 25 mei 2008

Opinie: De lijkenpikkers van het Vlaams Belang/Vlott

Het Koningin Astridplein voor het Antwerpse Centraal Station ligt er wat verfomfaaid bij. Jarenlang was het een bouwput voor de aanleg van de hogesnelheidstrein naar het noorden. Het zou een groene oase worden. Buiten wat amechtige struiken en een verzopen koeienweide is daar niet veel van te merken. Geen visitekaartje voor “de Metropool”.

Aan dat plein overleed twee jaar geleden de treinmachinist Guido De Moor (54) op weg naar zijn werk op bus 23. Slachtoffer van agressie op het openbaar vervoer, veroorzaakt door een stel allochtone jongeren die veroordeeld werden.
We moeten Bart Debie niet omstandig voorstellen. Deze ex politiecommissaris werd onlangs door het Antwerpse Beroepshof tot één jaar effectief veroordeeld wegens een pak criminele “feiten”, waaronder racisme en slagen en verwondingen aan een Turkse familie op het politiekantoor. Hij was de beschermeling van de nog steeds in dienst zijnde hoofdcommissaris Serge Muyters, een holebi activist – wat hem siert – die tijdens het proces Debie voortdurend als bijna medeplichtige genoemd werd door de burgerlijke partij, de openbare aanklager en de rechters. Wat weet Muyters om desondanks als verantwoordelijke “operaties” te blijven fungeren? Talloze agenten zijn voor veel minder de laan uitgestuurd.

“Bartje Penalty” – hij trapte met graagte met zijn “bottines” tegen het hoofd van op de grond liggende arrestanten -is gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang en schrijft een web site vol. (“Over & Out”). Verplichte kost voor hen die willen volgen wat er in de bruine Antwerpse “onderbuik” van het VB borrelt. Wanneer Debie na zijn definitieve veroordeling wegens zwaar geweld een kruis kan maken over zijn politieke carrière, zal die “onderbuik” haar held blijven toejuichen. Als “veiligheidsspecialist” van het VB wacht hem nog een schone toekomst. Als lijkenpikker ook.

Al enkele weken kondigt de man op zijn site aan dat het VB het Koningin Astridplein wil omdopen in…Guido De Moor plein. Als alles meezit zou dat op aanstaande Gemeenteraad, maandag 26 mei, geschieden. De fractie VB/Vlott dient een voorstel in. De advocaat,senator en gemeenteraadslid Hugo Coveliers (afbeelding) van Vlott schreef het. Citaat: “De naam van het “Astridplein”, een weinig zeggende benaming, wijzigen in 'Guido De Moor plein' betekent dan ook niet alleen een eerbetoon aan de overleden dappere man, bezweken onder geweld van allochtonen, maar houdt bovendien een verwijzing in naar het feit dat de Antwerpenaar nooit het aanwenden van bruut geweld zal aanvaarden”… De “intellectueel” Coveliers zit met Debie wel in goed gezelschap wat “bruut geweld” betreft.

Of dat “Astridplein” een weinig zeggende benaming is voor de Sinjoor, is voor rekening van het VB. Het is een van de bekendste pleinen voor afspraakjes,met de Zoo en het Centraal Station vlak bij De Keyserlei. Bovendien gaat het dus om het Koningin Astridplein. Genoemd naar de Zweedse prinses, nog altijd een mythe voor velen, gestorven in een auto ongeval (bij het Zwitserse Küsnacht in 1935) en moeder van de latere Koning Boudewijn.

Hugo Coveliers werd ooit met Nelly Maes tot de linkervleugel van de “Volksunie” gerekend. Maes bleek consequent en hoort nu bij “Spirit” of beter, de “VlaamsProgressieven”. De senator richtte “Vlott” op en is niet vies om samen met de voor zware agressie veroordeelde crimineel en racist Bart Debie in naam van het VB/Vlott een nummertje lijkenpikkerij op te voeren. Met in de Antwerpse Gemeenteraad bijzonder weinig kans op slagen. Ondertussen was de in dramatische omstandigheden overleden treinbestuurder Guido De Moor even “bruikbaar” in een racistisch geïnspireerde hetze van extreem rechts.


- “In onmetelijke trouw !”- Het origineel en de copy…
- Debie (VB) veroordeeld tot vier jaar cel (video)
- Strafdossier proces Debie online
- VB-mandatarissen en hun strafrechtelijk palmares
- Luna, Oulemata en Songul. VB/Vlott wil Koningin Astridplein omdopen in Guido De Moorplein

(Koen C)