Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 24 mei 2008

Sint-Truiden herdenkt nazi-razzia


Op zondag 25 mei trekken oud-verzetstrijders uit de Tweede Wereldoorlog door de straten van Sint-Truiden. Met de optocht onder het motto "Hoe, wij hebben niets geleerd?" wil de stad Sint-Truiden de verzetsstrijders herdenken die 65 jaar geleden bij een razzia werden afgevoerd naar de concentratiekampen.
(foto: treinwagons richting concentratiekampen. Klik op de afbeelding voor vergroting)

De herdenkingsplechtigheid start morgen om 15 uur op de Groenmarkt in Sint-Truiden en is een initiatief van burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) van Sint-Truiden en schepen van Cultuur Bert Stippelmans (CD&V). Treffende straatanimaties zullen een beeld schetsen van de zinloosheid van hedendaagse vormen van geweld. Het geheel wordt extra in de verf gezet door kunstwerken. Met de herdenking wil men jongeren aanzetten om stil te staan bij de gruweldaden van hedendaagse oorlogen, geweld en onrechtvaardigheid.

- Mijn verhaal, Pierre Stippelmans : Razzia te Sint-Truiden

- Ex-krijgsgevangene getuigt in Atheneum
- http://www.verzet.org
.