Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 20 mei 2008

Sociale bescherming of een koffiekoek ?

Vandaag staken de NMBS-werknemers tegen de hoge werkdruk en voor een betere verloning. Voor Vlaams Belang en Lijst Dedecker nog maar eens het sein om hun hetze tegen de vakbonden in een hogere versnelling te zetten. Lijst Dedecker doet dit op de manier die we van hen gewoon zijn, ttz die van de stoere taal. De partij stelt dat het land wordt "gegijzeld" door "onverantwoordelijke, arrogante bonden". LDD pleit er voor om de vakbonden te verplichten een juridische rechtspersoonlijkheid aan te nemen.

Zo zouden de bonden gedagvaard kunnen worden en verplicht worden de schade te vergoeden die stakingen aanrichten. Kort ge
zegd, de vakbonden vleugellam maken. Hoe arbeiders dan nog voor hun rechten kunnen opkomen vertelt Dedecker er niet bij, de donkerblauwe partij ligt daar ook niet erg wakker van.

Vlaams Belang, die net als Dedecker niet hoog oploopt met de belangen van loontrekkenden, haalt a
ls vanouds nog maar eens de koffiekoeken vanonder het stof. Het zoets moet de argeloze automobilist een zetje geven om zijn sociale bescherming opzij te schuiven en volledig mee te gaan in het Morel-verhaal van ondernemers die uit zichzelf voor de rechten van hun werknemers zullen zorgen. Het Schotens woelwater, die in haar vendetta tegen de vakbonden geen gelegenheid voorbij laat gaan, maakte op haar webstek de Vlaamse forenzen al warm voor het VB-ontbijt: "Voor die vele Vlamingen die morgen dus weeral uren in de file moeten staan, proberen wij het leed te verzachten met een lekker chocoladebroodje, een fruitsapje en wat lectuur mét VL autosticker !"
En als Vlaams Belang moet uitdelen, of het nu de Borger is of een pak slaag, heeft het daarvoor Bart Debie in zijn rangen. Samen met Morel stond Debie om 07.45h de "gegijzelde" automobilisten met lekkers op te wachten aan het Brusselse Basilix shoppingcenter. De VBer met losse handjes (en voetjes) beweerde hiervoor ellendig vroeg te moeten opstaan. (Debie went maar best aan het vroege uur, in de gevangenis start de dag ook om 06.00h).

Minpuntje: doordat deze morgen veel Vlamingen een stuk inventiever waren dan de gemiddelde VB-actie was het op de Vlaamse wegen opmerkelijk rustig, de gebruikelijke files waren heel wat korter dan tijdens gewone werkdagen waarop de NMBS niet staakt.

(foto: VB koffiekoek-actie aan de rode lichten ter hoogte v/h Brusselse Basilix shoppingcenter. De koeken waren er, de file niet)- "Werken baat, staken schaadt." Vlaams Blok-slogan nu in Vlaams belang-verpakking.
- Rechtbank: Vlaams Belang bijt tweemaal in het zand
- Naar een vakbond van het Vlaams Belang?
- Spoorbonden: "Meest succesvolle staking in jaren"
- Monsterfiles? Welke files?
- Ongeziene media-onzin rond treinstaking
.