Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 2 mei 2008

'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's

Al vijf jaar maakt Thomas Kuban (schuilnaam), een Duitse undercover-journalist, in het geheim beelden van neonazi-concerten overal in Europa. Met z'n verborgen camera glipt hij keer op keer langs de strenge security, om een duistere wereld te filmen die anders nooit het daglicht zou zien. "Als je met een verborgen camera op zo'n concert rondloopt, voel je je alsof je explosieven op je lijf draagt die elk moment kunnen ontploffen. Als je ontdekt wordt, is het echt levensgevaarlijk."

Behalve in Duitsland, filmde Kuban vooral in België: "Skinheads hebben België al langer ontdekt,In Duitsland worden ze streng gecontroleerd en worden hun concerten vaak verboden. Hier kunnen ze ongestoord feest vieren zonder dat de politie tussenbeide komt. Voor neonazi's is België echt en concertparadijs." Kuban maakte ook beelden van het jongste neonaziconcert in Bellegem. In maart 2007 maakte de Vlaamse commerciële omroep VTM ook al een undercover-reportage over Blood and Honour, je kan de reportage hier zien: ‘Undercover bij de Neonazi’s’- Video: Blood & Honour in Nederland & België (Nederlandse reportage uit 2007)
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)

- Burgemeester Aalten (Ned.) verbiedt concert neo-nazi's (video)
- Blood and Honour: de dominostenen vallen. Parket overweegt vervolging
- Russische ultranationalisten en neonazi's moorden gastarbeiders uit
- Dit weekend opnieuw twee Hitler-herdenkingen op Vlaamse bodem (Video)
-
Vandaag twee Blood & Honour Hitlerherdenkingen
- Blood & Honour in Overpelt - De Foto's

(Vrt. Koppen)