Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 14 juni 2008

Euro-Rus haalt opnieuw Ku Klux Klan-leider naar Vlaanderen


De Oost Vlaamse gemeente Lebbeke wordt zo stilaan het plopsaland voor neonazi's: verleden week organiseerde Blood & Honour er voor de tweede maal hun "National Socialist Metal Band-concert"(in 2004 waren ze al eens eerder te gast in Lebbeke) en op 27 en 28 juni krijgt men het extreem rechtse Euro-Rus over de vloer. Ook al voor de tweede maal.
(foto: David Duke, ex-leider Ku Klux Klan)


Het internationale congres “Rusland en de Europese Rijksgedachte” gaat naar alle waarschijnlijkheid door in de taverne ’t Peird, gastheer van eerdere Euro-Rus bijeenkomsten, of in Zaal “Harlie’s“ waar in 2006 het vorige internationaal congres plaats vond. De organisatie ligt opnieuw in handen van Kris Roman , een ex-lid en verkiezingskandidaat van het Vlaams Blok. Roman verliet het VB in 1994 omdat hij het antivreemdelingenprogramma van Filip Dewinter niet radicaal genoeg vond. Hij stapte toen over naar het belgicistische Front National van Daniel Féret en werd in oktober 1994 verkozen als gemeenteraadslid in de Brusselse gemeente Ganshoren. In 2003 liep Roman nog tegen een veroordeling wegens het aanzetten tot racisme. Roman woont in Dendermonde, 5 km van Lebbeke, en is de grote man van Euro-Rus. Voor hun Congres “Rusland en de Europese Rijksgedachte” slagen ze er opnieuw in om grote (en dure) namen naar Lebbeke te halen. Met welk geld een marginale organisatie als Euro-Rus zijn meetings en congressen financiert wordt nooit medegedeeld, al mag je er vanuit gaan dat het geheel aan elkaar kleeft van de roebels. Naast roman zelf komen volgende sprekers aan de beurt:

- David Duke (VS)
Ex-leider Ku Klux Klan, financier van het neo-nazi forum Stormfront en van altermedia, de fascistische tegenhanger van Indymedia. In zijn toespraken en schrijfsels ontkent hij de holocaust en spreekt hij van een joods complot tegen het blanke ras. In 2006 was hij al eens gastspreker op een Euro-Rus congres (in Lebbeke). In datzelfde jaar sprak hij ook voor het Gentse KVHV over de ‘raciale en joodse kwestie’.

- Alexandr Belov (Rusland)
Is hoofdcoördinator van de Russische DPNI (Beweging Tegen Illegale Immigratie). Deze ultranationalistische organisatie is vooral bekend van betogingen met boneheads die de hitlergroet brengen. Leden van de organisatie vallen regelmatig niet-blanken, linksen en anti-fascisten aan, tot zelfs het plegen van racistische moorden. (lees ook de brief die Kris Roman vanuit de gevangenis schreef naar Aleandr Belov)

- Robert Steuckers
Van Euro-Synergies, een denktank die ijvert voor een groot blank Europa. Steuckers spreek regelmatig voor eurorus en organisaties zoals de NSV, VBJ enz.

- Alfred Vierling (Nederland)
Deze oude ‘identitair’ was ondermeer actief in de CP’86, de CD en Voorpost

- Pavel Tulaev uit Rusland
Directeur van het racistische tijdschrift "Atheneum" en lid van de gelijknamige geopolitieke denktank. Hij is ook organisator van gelijkaardige congressen in Rusland

- Frederik Ranson
Ranson is student in Gent en vertegenwoordigd de jeugd op het Euro-Rus congres. Hij is actief in het KVHV Gent als het NSV. Tot vorig jaar zat hij in het algemeen bestuur van de Vlaams Belang jongeren. Nu is hij is ook coördinator van de het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) van ex-VMO’er en ex-VB’er Eddy Hermy.

En....
Vermoedelijk minstens even extreem en radicaal, maar over hen vonden we weinig of geen informatie:
- Dmitri Koptchinski uit Oekraïne (Bratstvo)
- Jan Kristel uit Tsjechië (Delian Diver)
- Anton Rachev uit Bulgarije
- Stephanos Gekas uit Griekenland
* Affiche Euro-Rus congres




Foto: Euro-Rus op een congres in Hamme (14-04-2007)
vlnr: Yevgueni Belan (DPNI), Kris Roman (Euro-Rus)
en Robert Steuckers (Synergies Européennes)












Organisator Kris Roman (rechts) poseert met oud-Ku Klux Klan-leider David Duke op de Grote Markt in Dendermonde






- Russisch extreemrechts verenigt zich
- Wij reizen om te leren, Kris Roman (Euro-Rus) test enkele wapens uit.
- 'Hakenkruisen zijn niet welkom'
- Euro-Rus congres (AFF)
- Nation, Euro-Rus & Vlaams Nationalisten in Elsene (video)
- Neonazi-bijeenkomst in VB-secretariaat
- Nieuwrechtse organisatie Euro-Rus confereert opnieuw
- KVHV-gent : radicaal fascisme
- Nederlandse neonazi's opgepakt; Russische neonazi's verwacht in VB-partijlokaal
- Fascistisch Stormfront in opspraak
- Amerikaanse nenonazis op dag van rechts Europese jeugd
- Ku Klux Klan-leider komt naar België (2006)
- Blood & Honour in Lebbeke (video)


(met dank aan D.D. en Bart)
bronnen: blokwatch, Alert