Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 23 juni 2008

'Laat onze vrienden blijven'


De manifestatie 'Laat onze vrienden blijven' (foto) is een West-Vlaams samenwerkingsverband dat ijvert voor mensen zonder papieren. 'Laat onze vrienden blijven' is een mars die op 25 mei startte in Veurne. Gisteren was er de etappe van Aalst tot Groot-Bijgaarden, over Affligem en Asse. 'Met de manifestatie ijveren we voor drie doelen', zegt Frank Wauters. 'Een menselijk asielbeleid, de vrijlating van kinderen zonder papieren en een maximale regularisatie op basis van het regeerakkoord."


Bij de doortocht in Asse betuigden de wandelaars er hun steun met Zoja Daniljoek, een 47-jarige alleenstaande Wit-Russische die al twaalf jaar in Asse verblijft, zich goed aanpaste en hier werkt maar nu dreigt te worden uitgewezen. Volgende zondag is er in Brussel de slotmars.

- Betoging “Laat onze vrienden blijven” in Roeselare
- Infrastructuur 127 bis ondermaats
- nieuwe opvangwet voor asielzoekers
- "één dag vrij zijn, als een vogeltje in de lucht' (video)
- Kinderen in gesloten asielcentra: Stop de waanzin! (video)


(NB)