Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 27 juni 2008

LDD'er doet het met Voorpost

Bjorn Verheye (foto), Jong LDD penningmeester en bestuurslid in de Kortrijkse LDD-afdeling, werd afgelopen zondag gespot op de spoedbetoging van de extreem-rechtse organisatie Voorpost. Tijdens de spoedbetoging in Wezembeek-Oppem kwamen alle communautaire eisen nogmaals aan bod, met als belangrijkste de splitsing van België. Hiermee gaat Verheye toch een stuk verder dan het LDD-standpunt: "met België als het kan, zonder als het moet."

Wat Verheye als overtuigd separatist niet vindt bij Lijst Dedecker gaat 'm dus zoeken bij Voorpost, een rechts-radicale satelliet-VZW van grote concurrent Vlaams Belang.
Tijdens het laatste jaar stapten nog tientallen Vlaams Belangers, van gemeenteraadsleden tot Kamer- en Parlementsleden, over naar Lijst Dedecker (meer). Hun motivatie was hierbij steeds dezelfde: 'Vlaams belang was te radicaal, te racistisch en binnen de partij was er van inspraak of open dialoog nauwelijks sprake'. Het is dan ook des te opvallender dat een Jong LDD kopstuk zomaar gaat meelopen bij manifestaties van Voorpost, dat qua racisme en radicaliteit nog een stuk verder gaat dan Vlaams Belang zelf. Of denkt hij aan een overstap in omgekeerde richting ? Verheyen, die enkel geïnteresseerd leek in onze identiteit, wou hierover geen commentaar kwijt.

- Jong Forza Flandria: om stil van te worden....
- LDD bekent kleur en wordt Vlaams Blok-bis
- Voorpost vist Roeland Raes op
- VB-fractievoorzitster samen met Voorpost & SMF op Nazi-bedevaart
- LDD'er eist 180.000 euro voor mislopen OCMW-voorzitterschap
- Lijst Dedecker stuurt racistische kettingmail rond

(met dank aan R.V.)
.