Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 15 juni 2008

Met Dewinter op de foto...

.
Op zaterdag 7 juni vond in Antwerpen de huldiging van 'Snor van het jaar' plaats, de Europese Snorrenclub Antwerpen eert zo een verdienstelijke moustache. Niettegenstaande de schamele bros onder zijn neus, sleepte ex-bokser Jean-Pierre Coopman de titel in de wacht. Coopman was een West-Vlaamse bokser die in 1976 internationale belangstelling kreeg vanwege zijn titelkamp tegen Muhammad Ali (die hij verloor). Nu houdt hij zich bezig met de begeleiding van enkele jonge boksers en maakt olieverfschilderijen. Na de 'Snor van het jaar'- optocht werd op het stadhuis een receptie gehouden. Filip Dewinter, stilaan vast meubilair bij Antwerpse huldigingen met veel persaandacht, kon natuurlijk niet ontbreken. Het Vlaams Belang kopstuk haalde uiteindelijk niet de kranten maar kwam toch niet helemaal met lege handen thuis. Op de receptie liet Dewinter zich immers fotograferen met de Snor van het jaar en plaatse de foto onmiddellijk op zijn website, met als bijschrift: "Als overtuigd Vlaming steekt bokslegende JP Coopmans zijn sympathie voor het Vlaams Belang niet onder stoelen of banken." Wellicht kon de bokskampioen zijn streekgenoot (beiden komen uit West Vlaanderen) moeilijk wegsturen en ging hij op de foto zoals hij dat vroeger zo vaak deed met jeugdige fans en supporters. Hetzelfde overkwam Yvonne Verbeeck , Pierre Stukken en Tatiana Silva Braga Tavares al eerder.

'
Snor van het Jaar' Jean Pierre Coopman en F. Dewinter. In tegenstelling tot het VB-kopstuk draagt hij 'm op de juiste plaats: boven zijn mond, niet boven zijn ogen
(screenshot van de site van FDW)


- Ex-bokser Jean-Pierre Coopman in de cel na partnergeweld
- ‘Ja, ik heb mijn vrouw geslagen. Maar ze verdiende het'
- Pierre Stukken distantieert zich van Vlaams Belang
- Yvonne Verbeeck boos
- VB-parlementslid misbruikt Miss België

(met dank aan Bart)