Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 22 juni 2008

Nederland denkt (nog maar eens) aan een verbod op Blood & Honour

Het Nederlandse-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma (CDA) gaat de minister van Justitie vragen mogelijkheden te onderzoeken om de extreemrechtse organisatie Blood & Honour te verbieden. Blood & Honour zit achter de Nederlandse website landstorm-records.org (mirror) waarop bezoekers neo-nazipropaganda kunnen bestellen, zoals cd's, T-shirts en computerspellen. ,,We kunnen deze club niet accepteren in onze maatschappij. Dit zet aan tot haat'', aldus het Kamerlid
Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft afgelopen week aangifte gedaan tegen de website. Volgens een woordvoerder van het MDI is Landstorm-records.org sinds begin dit jaar in de lucht. Ruim 100.000 mensen hebben inmiddels de webstek bezocht. Ze kunnen er muziek bestellen met teksten gericht tegen joden, negers of homoseksuelen. Ook is een computerspel te koop waarvan het ombrengen van zoveel mogelijk joden het doel is (afbeelding).


Het MDI noemde de verkoopwaar 'onwaarschijnlijk heftig'. In een aantal landen, waaronder Duitsland, werd Blood & Honour verboden. Zowel in België als in Nederland gaan steeds nadrukkelijker stemmen op voor een verbod op dergelijke organisaties. Vorig jaar dienden Kamerleden Koen T'Sijen (Vlaams Progressief) en Claude Marinower (Open Vld) daarvoor een wetsvoorstel in terwijl op datzelfde moment de Nederlandse Tweede Kamer ook al aan een verbod werkte. Bij ons werd het wetsvoorstel (ondermeer door Vlaams Belang) weggestemd, in Nederland werd het ook niets.

- Video: Blood & Honour in Nederland & België (Nederlandse reportage uit 2007)
- Video: Undercover bij de neonazi's' (2007)
- Video: Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe (2008)

- Nederlandse neonazi's willen foto's op indymedia weg
- Extreem-rechts geweld in Uitgeest (NL)
- Neonazi's werken grensoverschrijdend (video)
- Groningen (Ned.) : 600 jongeren lid van extreemrechtse groepering (video)
- Ook Nederland wil verbod Blood & Honour (video)

- Burgemeester Aalten (Ned.) verbiedt concert neo-nazi's (video)
.