Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 29 juni 2008

Negationist en neonazi David Duke te gast bij bodyguard DewinterAmerika's bekendste racist en negationist David Duke (foto) verblijft momenteel in Sint-Niklaas. De gewezen leider van de Ku Klux Klan heeft er onderdak gekregen bij VB-gemeenteraadslid Karin Milik. Haar echtgenoot, Thierry De Rijcke, is een van de drie bodyguards van Filip Dewinter.David Duke kwam donderdagavond aan na een tussenstop in Parijs om in Dendermonde deel te nemen aan de Euro-Rus conferentie. Duke is er de absolute publiekstrekker. In neonazistische kringen wordt de Amerikaan op handen gedragen als de belangrijkste 'nieuwe' racistische denker.

Zijn boek My Awakening: A Path to Racial Understanding geldt er zowat als de bijbel. Zelf omschrijft de ex-KKK-leider zich niet als een racist maar als een 'blank nationalist' die gewonnen is voor rassensegregatie en gescheiden leefgebieden voor de verschillende rassen. In de VS pleit Duke voor reservaten voor Afro-Amerikanen. Duke is, samen met zijn ex-vrouw Chloe Hardin en Don Black ook de grondlegger van het neonazistische internetforum Stormfront, waarop hij tot op vandaag zijn racistische en negationistische ideeën post. Zijn rabiate Jodenhaat dreef Duke de voorbije jaren onder meer naar Syrië. Twee jaar terug nam hij in Iran ook deel aan het door president Ahmadinejad georganiseerde internationale congres ter ontkenning van de Holocaust.

Met het letterlijk in huis halen van Amerika's grootste racistische en negationistische theoreticus, sluit het VB aan bij een oude partijtraditie. Officieel zijn er geen contacten, maar achter de schermen worden de kanalen, ook naar de meest extreme organisaties, opengehouden. Op die manier vermijdt de partij openlijk afgerekend te worden op die aangebrande relaties. Bovendien kan ze, zeker in Antwerpen, de Joodse gemeenschap blijven paaien. Officiële contacten met notoire negationisten passen niet in dat plaatje. Verschillende bronnen bevestigen aan De Morgen dat Duke tot maandag bij het VB-gemeenteraadslid logeert. Ook Kris Roman, coördinator van Euro-Rus. "Ik ga niet liegen en wat u zegt ontkennen. Het VB is er, officieel althans, wel niet van op de hoogte."

Volgens Roman zijn Milik en haar man overigens geen uitzonderingen. "Bij Euro-Rus zitten meerdere mensen van het VB, waaronder ook de mensen die u vernoemt. Binnen de koepel N-SA (Nieuw-Solidaristisch Alternatief, dat naast Euro-Rus ook Groen Rechts!, Vlaamse Jongeren Westland en Jongeren Aktief bundelt) zijn meerdere VB-gemeenteraadsleden actief die zich niet kunnen vinden in de Atlantische, zionistische koers van de partij. Karin Milik zelf wil bevestigen noch ontkennen dat ze David Duke logeert. "Maar zelfs als dat zo zou zijn, dan is dat mijn persoonlijke keuze en heeft de partij daar niets mee te maken."

Philip Dewinter zegt van niets te weten. "Natuurlijk ken ik de mensen waar u over spreekt - ze draaien al vele jaren mee in onze beweging - maar ik geef geen commentaar op een hypothetische vraag."


- Vlaams Belang weigert uitleg te geven over 'incident' met gewezen KKK-leider
- Ex-KKK-leider molesteert Zwarte Piet
- Vlaams Belang: Karin Milik blijft, Tessa Op De Beeck eruit!
- Euro-Rus haalt opnieuw Ku Klux Klan-leider naar Vlaanderen
- Vlaams Belang moet neo-nazistische leden uitsluiten (video)
- KKK-leider te gast bij bodyguard Dewinter
- Bezoek KKK-leider krijgt staartje
- 'Hakenkruisen zijn niet welkom'
- Euro-Rus congres
- Neonazi-bijeenkomst in VB-secretariaat
- Ku Klux Klan-leider komt naar België (2006)


(DM)
.