Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 28 juni 2008

Vlaams Belang blijft slecht scoren in peilingen

In een peiling van VRT en De Standaard haalt Vlaams Belang 3,2 procent minder dan bij de verkiezingen van 2007. Vlaams Belang klokt af op 16,1 procent en blijft daarmee de derde partij in Vlaanderen. Lijst Dedecker zorgt voor de grootste sprong. De partij van gewezen judocoach Jean-Marie Dedecker verdubbelt haar score van 10 juni en haalt 12,4 procent van de stemmen. Dedecker zou die nieuwe kiezers vooral bij Vlaams Belang halen.


Het kartel CD&V/N-VA kreeg eveneens rake klappen. De partij van premier Yves Leterme verliest 3,2 % ten opzichte van de parlementsverkiezingen van vorig jaar en haalt nu nog 26,7 % terwijl N-VA met 5.3% maar net boven de kiesdrempel zit. Open Vld stijgt 2%. Partijen die de Vlaamse onafhankelijkheid nastreven gaan er gezamenlijk 6.5% op achteruit. Het kartel sp.a+Vl.Pro en Groen halen uit de politieke malaise geen voordeel en blijven status-quo. (Video)

- Jongeren stemmen minder VB dan ouderen
- LDD bekent kleur en wordt Vlaams Blok-bis
.
.