Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 7 juli 2008

Patrick Coeman ontslagen wegens 'deloyaal gedrag'(afbeelding: de publicatie waarvoor Coeman werd ontslagen)

Patrick Coeman, voormalig medewerker van Blokwatch en trambestuurder/syndicalist bij De Lijn werd door zijn werkgever ontslagen. Volgens De Lijn maakte hij een 'onvergeeflijke professionele' fout door op zijn weblog een kritische houding aan te nemen tegenover de werkomstandigheden bij De Lijn. Sinds enkele maanden publiceert De Lijn advertenties om nieuwe tram- en buschauffeurs aan te werven. Coeman, die op zijn werk al meermaals slachtoffer was van zinloos geweld, schreef op zijn blog volgend commentaar: "Nieuwe collega's gezocht! De lijn start een nieuwe aanwervingsgolf. In de kranten kan je niet om de advertenties heenkijken. In de toffe jobomschrijving staat spijtig genoeg enkele dingen niet. Ben je graag een punchbal ? Wordt je graag afgeblaft ? Sta je er graag alleen voor na een ramp ? Toch maar 2 keer nadenken voor je ons komt vervoegen...".

Patrick Coeman op Inymedia: "Meer dan 15jaar werk ik bij De Lijn, op m'n werk is er nooit veel op te merken geweest, dus dat verbaast iedereen zo een beetje. Ik zet wel eens iets kritisch op m'n blog, die heeft ocharme enkele 10-tallen hits per dag, dus of dat de echte reden is, is moeilijk te snappen. De Lijn maakt in ieder geval een krachtig statement als ze bij hun beslissing blijven: 1. de zo geroemde 'bijna zekerheid van vaste een betrekking' is een utopie en dus niets waard. 2. Een contract ondertekenen bij De Lijn staat gelijk met het inleveren van art 19 van de Belgische Grondwet: 'Art. 19 De vrijheid van eredienst, de vrije openbare uitoefening ervan, alsmede de vrijheid om op elk gebied zijn mening te uiten, zijn gewaarborgd, behoudens bestraffing van de misdrijven die ter gelegenheid van het gebruikmaken van die vrijheden worden gepleegd."


- Big Brother ziet u (ook op internet)
- Weblog met kritiek kost Antwerpse chauffeur De Lijn job
- Ontslag omwille van meningsuiting
- www.coeman.net
- www.blokwatch.be
- Advertentiecampagne De Lijn
.