Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 23 juli 2008

Prijs voor de democratie 2008

Hendrik Vermeersch en Guy Tordeur, initiatiefnemers van de petitie Red de Solidariteit, ontvingen afgelopen maandag 21 juli in Gent de Prijs voor de Democratie 2008 .
'Red de Solidariteit' lanceerde een grootschalige petitie voor het behoud van het federale sociaal model. Op 12 december 2007 leverden ze de eerste 100.000 handtekeningen af aan toenmalig formateur Guy Verhofstadt. “Red de Solidariteit is geen Belgicistische organisatie, hun streefdoel is niet het streven naar een unitair België, maar het behoud van de federale sociale zekerheid", stelt Eric Goeman, voorzitter van de Jury.

Tweede laureaat waren drie vakbonden ABVV, ACV en ACLVB. De derde laureaat is de 'Beweging voor Kinderen zonder Papieren' en initiatiefnemer van de actie Jozef Hertsens.
De Prijs voor de Democratie wordt jaarlijks in Gent uitgereikt op de nationale feestdag. Het is een initiatief van vzw Trefpunt en Democratie 2000. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1992, als reactie op Zwarte Zondag (24 november 1991) toen extreem-rechts doorbrak tijdens de verkiezingen.

- Prijs voor de democratie 2008 gaat naar ‘Red de Solidariteit’
- Red de solidariteit - sauvons la solidarité (video)
- Tom Barman krijgt Prijs voor Democratie (video)
- Frederik Sioen en Han Solo tijdens Gentse feesten
- Beweging voor kinderen zonder papieren
.