Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 12 juli 2008

Schuiven met grenzen en principes


Tijdens het jongste EK voetbal deed Filip Dewinter enkele straffe uitspraken. Het VB-kopstuk was te gast op het congres van de Duitse rechts-conservatieve partij Republikaner in München. Op dat moment was Duitsland in de ban van Euro 2008, de Manschaft moest immers de verrassend sterke Turken partij geven voor een plaats in de finale. Voor 'Filip aus Flandrien' was deze match niets minder dan de strijd tegen het (toeterende) islamgevaar en het laatste restje Westerse normen, zegge de Duitse heimat. Dewinter vroeg zich openlijk af wat de Turkse ploeg op het EK kwam zoeken, want Turkije behoort niet tot Europa. Ok, geografisch ligt er wel een stuk Turkije in Europa maar voor Filip net niet genoeg om Europees te zijn.


Vandaag, net voor onze vakantie, vonden we in onze mailbox een berichtje van een regelmatige bezoeker van deze blog. Die had Filip Dewinter gevraagd hoe het dan zat met Israël, dat helemaal buiten de Europese grenzen ligt en toch de kwalificatieronde speelde voor Euro 2008 (waarvoor het zich niet kon plaatsen). Twaalf dagen en een herinnering later kreeg hij antwoord: "Het enige geografisch buiten Europa gelegen land dat voor mijn part wel degelijk in aanmerking komt om deel te nemen aan het EK voetbal en - meer dan dat - lid kan worden van de EU is Israël. Ik heb Israël steeds beschouwd als de voorpost van het vrije Westen en Europa in door Islam bezet gebied."(mirror)

Dewinter dus ten voeten uit, we hadden hem dit ook graag horen uitleggen op het podium voor zijn Duitse rechts-radicale vrienden. Degene die ons deze mail toestuurde is zelf van Joodse afkomst en stelt zich de vraag wat Dewinters antwoord ware geweest indien Vlaams Belang 30% stemmen haalde? "Als ik de meest authentieke Filip Dewinter zou moeten kiezen tussen deze van de mail en deze die gesneuvelde SS'ers gaat eren en de Hitergroet brengt, dan kies ik voor de laatste." De man wou liever anoniem blijven.


- Dewinter: "Turkije hoort niet thuis op EK"
- Ook Wilders ergert zich "geel en groen" aan ToeterTurken
- VB werkt samen met Duitse neonazi partij
- Dewinter start petitie voor Vlaams nationale voetbalploeg
- Dewinter over Turkije (video)
.