Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 6 juli 2008

Vlaams Belang Willebroek loopt verder leeg


Gemeente- en OCMW-raadslid Jo Goovaerts verlaat Vlaams Belang en kiest voor Lijst Dedecker. Goovaerts zat jarenlang in het nationale bestuur van JongVLD. Na een korte doortocht bij het Liberaal Appèl kwam Goovaerts bij het Vlaams Belang terecht.


'Omdat er toen nog geen alternatief was voor iemand met een rechts-liberaal gedachtegoed. Vandaag kies ik resoluut voor Lijst Dedecker', zegt Goovaerts nu. Vlaams Belang zou Goovaerts uit de partij hebben gezet. Maar dat gebeurde pas nadat hij aan Vlaams Belang had laten weten dat hij zou overstappen naar Lijst Dedecker. Kevin Eeraerts, fractievoorzitter in de gemeenteraad en voorzitter van Vlaams Belang Willebroek hoopt dat Jo Goovaerts de mandaten die hij van de kiezers van Vlaams Belang kreeg, terug zal geven. Volgens Goovaerts zijn er nog mensen van het Vlaams Belang misnoegd en zou het kunnen dat anderen zijn voorbeeld zullen volgen. Ongeveer een jaar geleden stapte ook al Yolande Emmerechts uit de partij om als onafhankelijke te zetelen. In de gemeenteraad heeft het Vlaams Belang nu nog vijf van de oorspronkelijk zeven mandaten.


- Vlaams Belang wijst Jo Goovaerts de deur
- Zij gingen hen voor

.