Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 25 augustus 2008

'Freedom of speech'


Jurgen Verstrepen ligt in de clinch met de moderatoren van het rechtse internetforum Politicsinfo.net, een website die hij notabene zelf opstartte (en in 2004 verkocht aan Roland Duchâtelet, medeaandeelhouder en nu openVLD).


De mediaexpert van Lijst Dedecker gooide op het internetforum de identiteit te grabbel van ene F Mertens, waarmee Verstrepen in een verhitte discussie was verzeild (klik Hier & Hier). Daarop werd hij van het forum verbannen en dat zint 'm niet. Leuk detail, het was Verstrepen zelf die vroeger de ip-ban introduceerde op politicsinfo.net.
De hele ruzie is nu in geuren en kleuren te volgen op de webstek van Verstrepen, de mediaexpert gaat er in de clinch met zijn lezers en verschuilt zich daarbij zelfs achter de privacywetgeving die hij zelf aan zijn laars lapt. "Monddood gemaakt vanwege recht op antwoord. Ik dacht dat de freedom of speech ook daar gold, niets is minder waar" jammert de LDD-mediaexpert.
Het moet gezegd, Politics.info censureert en blokkeert naar hartenlust kritiek op het Vlaams Belang (achter de moderatoren schuilen heel wat VB'ers), maar zelf is Jurgen ook niet vies van enige censuur. Zo wordt de site van Verstrepen automatisch gefilterd, ttz.: een programma controleert elke ingezonden reactie op bepaalde kenmerken (woorden). Van zodra je die in een reactie gebruikt, krijg je dit (mirror). Opmerkelijk is dat ook Verstrepens naam tot die lijst behoort, het maakt kritiek leveren op Jurgen Verstrepen alvast een stuk moeilijker.
En wanneer kortgeleden enkele LDD-veulens onzinnige klachten neerlegden om ons het zwijgen op te leggen, was 'mister freedom of speech' ook al in geen velden of wegen te bespeuren.


Update: vanwege de kritische inzendingen op de politics.info-rel heeft Jurgen Verstrepen de discussie gesloten.

- Jong Forza Flandria: om stil van te worden....
- klacht Holebifederatie tegen Vlaams Belang
- Forza Flandria: hypocrisie troef!
- LDD werft aan : jongeren die de wet willen overtreden
- VBer laakt openlijk Marie-Rose Morel op forum Verstrepen
- Jurgen Verstrepen presenteert: Prozac-TV ! (video)
.
(bart)