Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 13 augustus 2008

'Juden Eintritt in die Parkanlagen verboten'


In de Parijse voorstad Belleville is een rel ontstaan rond een winkel die voor 18 euro per stuk concentratiekamp-shirts (afbeelding) te koop aanbiedt. Op de T-shirts staan antisemitische leuzen. De opdruk op het mouwloze kledingstuk is 'Juden Eintritt in die Parkanlagen verboten' ('verboden toegang in het park voor Joden').


Het opschrift van de T-shirts verwijst naar de verordeningen die werden gebruikt in het Poolse ghetto Lodz in 1940. De verkoopster van de shop waar de T-shirts worden aangeboden zegt 'nicht gewusst zu haben' wat er op de shirts stond. De Franse justitie onderzoekt of de shirts uit de handel genomen moeten worden. De Parijse voorstad Belleville is al langer het toneel van etnische spanningen en antisemitisme.

- Paris anti-Semitic T-shirt probe
- Jean Marie Le Pen verkoopt hoofdkwartier Front National
- 'Jude raus'
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- Franse soldaten brengen nazigroet, leger onstslaat klokkenluider
- Neonazi's knuppelen gehandicapte dood (video)
- Vincent Reynouard veroordeeld wegens ontkenning holocaust (video)

(AD)