Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 4 augustus 2008

Meer aandacht voor Holocaust in onderwijs

In de strijd tegen racisme en antisemitisme wil federaal minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) meer aandacht in het onderwijs voor de Holocaust tijdens WOII. Desnoods betaalt hij mee de reizen naar Auschwitz en andere kampen. In april heeft minister van Defensie Pieter 'Crembo' De Crem (CD&V) nog de financiering van de busreizen naar die kampen afgeschaft. Dewael wil in september met Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a) onderzoeken hoe ze dat allemaal kunnen realiseren.


Michael Palin bezoekt Auschwitz
- Pieter De Crem valt over legerbeurs voor bezoek aan concentratiekampen, Vlaamse pers valt niet over VB'er als merkwaardige Hitler-biograaf
- Patrick Dewael wil Holocausteducatie
- Negationisten voor de rechter en achter de tralies
- 60 jaar na Auschwitz: wat denkt het VB over joden?
- Auschwitz overlevende Regine Beer stopt met lezingen (video)
- Regine Beer: "Het VB vertelt dezelfde onzin als diegenen die mij oppakten"
- Dr. Jozef Mengele, kamparts in KZ-Auschwitz-Birkenau
.

(DM)