Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

donderdag 21 augustus 2008

Nederland herdenkt racistische moord

Gisteren was het precies 25 jaar geleden dat Kerwin Duinmeyer (foto) in Amsterdam werd doodgestoken door een skinhead (Nico Bodemeijer). Die stak de toen 15-jarige Antilliaanse jongen op 20 augustus 1983 neer in het centrum van de Nederlandse hoofdstad. Het misdrijf wordt gezien als de eerste racistische moord in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de herdenking hield de Amsterdamse burgemeester Job Cohen voor een paar honderd aanwezigen een toespraak tegen racisme en voor meer tolerantie.
Daarna werden bloemen gelegd aan het beeld ‘Mama Baranka’ (’Moeder Aarde’) in het Vondelpark. Het herdenkingsbeeld is gemaakt door de Nederlands Antilliaanse beeldend kunstenaar Nelson Carrilho. De stichting Vrienden van Kerwin organiseert de jaarlijkse herdenking. De bijeenkomst is ook een protest tegen intolerantie in de huidige samenleving.
- Speech Herdenking Racistische Moord op Kerwin Duinmeyer (2004)
- Celstraf voor racistische aanvallers/ Eerste racistische moord in Nederland (video)
- Humor: 'Marokkaanse Lonsdalers' (video)
- Reconstructie racistische moorden (video)
.