Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 31 augustus 2008

Nederland: Rechts extremisten slaags met tegenbetogers
Zaterdag hielden een zestigtal leden van de rechts extremistische NVU (Nederlandse Volksunie) een betoging in de binnenstad van Zwolle. Enkele kaalkoppen uit Duitsland en Vlaanderen (oa. de Combat18 tak van Blood and Honour Vlaanderen, foto links) kwamen de NVU-demonstraie versterken.Tijdens de toespraak van Constant Kusters braken schermutselingen uit tussen de NVU'ers en de naar schatting tweehonderd tegenbetogers.

Hierbij liepen tal van demonstranten verwondingen op, behalve een demonstrant die werd gebeten door een politiehond hoefde niemand naar het ziekenhuis. De 160 man sterke politie voerde een tiental arrestaties uit, die werden verricht op grond van een noodbevel dat de burgemeester van Zwolle eerder had uitgevaardigd. Burgemeester Henk Jan Meijer nam het besluit om de demonstratie niet direct te beëindigen, wel werden twee nog geplande NVU-toespraken uit het programma geschrapt. De burgervader van Zwolle had laten onderzoeken of het mogelijk was de demonstratie op voorhand te verbieden, maar dat was volgens hem niet het geval. Hij vindt dat jammer.

De beelden...
-


-


Meer video's NVU-betoging in Zwolle: Video 1, Video 2 , video 3,

- Reportage met Constant Kusters: neonazi's werken grensoverschrijdend
- Documentaire: Voor volk en vaderland Volksnationalisten van Nederland (2006)

- NVU-betoging in Zwolle
- Beelden RTV-Oost
- Nederland: NVU-demonstratie Bergen op Zoom (video)
- Beelden herdenkingstocht Florentine Rost van Tonningen (video)
- Nederlandse neonazi's willen foto's op indymedia weg
.