Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zaterdag 30 augustus 2008

Nederlandse webmaster verantwoordelijk voor haatberichten

Een Nederlandse rechter oordeelde dat beheerders van websites persoonlijk strafbaar kunnen worden gesteld als bezoekers van de site extremistische teksten op het internetforum plaatsen.
Hij veroordeelde de beheerder van de website rechtser.com tot 750 euro boete, waarvan 250 euro voorwaardelijk voor belediging en aanzetten tot haat. In tegenstelling tot eerdere veroordelingen op dit gebied, had de dader niet zelf de teksten geschreven, maar alleen verzuimd ze niet te verwijderen.


Volgens Meldpunt Internet Discriminatie (MDI) betekent de uitspraak van de rechter een nieuwe stap in de aanpak van digitale discriminatie. "De rechter heeft duidelijk aangegeven dat de inhoud van de teksten op een site de verantwoordelijkheid blijven van de beheerder", zegt directeur Niels van Tamelen van MDI.
De beheerder had zelf ook teksten met negatieve berichtgeving over moslims geplaatst en links naar extremistische sites (oa. naar Vlaams Belang en Voorpost). Hij kon daarom verwachten dat er strafbare teksten op de site werden geplaatst en dat had hij moeten aanpakken. Rechtser.com is intussen ofline en staat de domeinnaam te koop.


- Meld Cyberhate
- Je wordt niet als racist geboren
- Racisme in opmars
- Beheerder Nederlandse website beboet na beledigen moslims
- Nederland: rechts-radicalisme onder jongeren neemt fors toe (video)

.