Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

woensdag 27 augustus 2008

Racistische aanvallen in de VS

Deze week werd in de VS een blanke racist veroordeeld tot een celstraf van 12.5 tot 25 jaar. Thomas Gibison, een rechts radicale racist die in het neonazi-milieu vertoefde, schoot eind 1989 als opdracht een zwarte man dood. Gibson wou van zijn neonazi-vrienden wat graag een 'White supremacist tattoo', maar moest daarvoor eerst een zwarte of een immigrant vermoorden.

De misdaad bleef lange tijd onopgehelderd tot een voormalig liefje loslippig werd. Gibson zat al een celstraf van 10 jaar uit voor gewapende geweldplegingen, met de extra 12.5 jaar voor de racistische moord komt hij wel erg goed weg. Door de band krijgen moordenaars in de VS levenslang zonder kans op vervroegde invrijheidsstelling. Voor Vlaamse neonazi's is het beter geregeld, die kunnen voor hun racistische of neonazistische tattoo steeds terecht bij Vlaams Belang gemeenteraadslid Silvy van Beers.

Bij een andere racistische aanval in de VS staan 3 blanke tieners terecht voor opzettelijke doodslag en etnische intimidatie. De Mexicaans Luis Ramirez (een immigrant die al 6 jaar in de VS werkte) kruiste op 12 juli het pad van de drie tieners, allen 17 jaar en populaire American football-players. Hij werd zonder enige aanleiding doodgeklopt.

(foto: Ramirez in coma, 2 dagen voor hij zou sterven)

Volgens getuigenissen lieten de aanvallers zich tegenover hun weerloos slachtoffer erg racistisch uit. Ook hier was de rechtbank één en al begrip en liet de daders gaan met een vrij lage borgtocht, zijnde 50.000 dollar. Een vierde mededader werd doorverwezen naar de jeugdrechter. Wegens onvoldoende bewijzen zwakte het openbaar ministerie de aanklacht al af van moord naar doodslag.

In november 2007 stapten nog duizenden Amerikanen naar Washington
met de oproep om strenger op te treden tegen hate-crimes.

- Gemeenteraadslid Vlaams Belang tatoeëert SS-slogans en nazisymbolen
- Russische skinheads moorden erop los (video)
- Neonazi's knuppelen gehandicapte dood
- Euro-Rus haalt opnieuw Ku Klux Klan-leider naar Vlaanderen
- Duitsland: 13-jarige zwaargewond na aanval neo-nazi's (video)
.