Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 1 augustus 2008

Reggae Geel

Reggae Geel beleeft komend weekend zijn dertigste editie, deze keer met toppers als Horace Andy (gastzanger bij Massive Attack) en Alpha Blondy (Politiqui, Jerusalem, Apartheid is Nazism, enz...). De eerste hit van Alpha Blondy, Brigadier Sabari (video), werd in ons land een eighties-hit dankzij 2 Belgen, die het nummer verbasterden tot Opération coup de poing.

Zion Train, Uman, Omar Perry, Bitty McLean en Alborosie vervolledigen de affiche.

In de marge biedt de dertigste editie van Reggae Geel nog meer. Zo vindt voor de tweede keer de Catch A Micwedstrijd plaats. Een professionele jury selecteerde negen jonge acts die zaterdag vanaf 14.30u in de Bounce Dancehall hun kunnen mogen tonen. Vanaf 18u beslist het publiek wie wint.
Voor kinderen zijn er spelletjes, reggaedansen en muzikale workshops. Zaterdagmiddag en zondagmorgen worden bezoekers verwelkomd door het tienkoppige Thalita Voices Gospel Choir. Het luik Authentic Jamaican Cinema duikt in het reggaeverleden met twee muzikale documentaires.

Alpha Blondy - Brigadier Sabari (Live)
Reggae Geel, 1 augustus vanaf 18u, 2 augustus vanaf 14u.
Terreinen in de Zandstraat, Geel.

Dagtickets voor vrijdag en zaterdag kosten € 15.
Een weekendticket (voor vrijdag én zaterdag) kost € 25.

- www.reggaegeel.com
.