Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 26 augustus 2008

Vlaams Belang verliest alweer mandataris aan LDD

Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Kinrooi, Jacky Smeets (foto), stapt over naar Lijst Dedecker (LDD). Smeets startte zijn politieke carrière bij de VU-Jongeren, en kwam na het uiteenvallen van de partij bij het Vlaams Belang terecht. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 zetelt hij als enig gemeenteraadslid van het VB in de gemeenteraad van Kinrooi.


De misnoegdheid over de interne werking van het Vlaams Belang Limburg, de aanhoudende ideologische radicalisering van de partij maar vooral de verwaarlozing van de inspraak van de lokale mandatarissen. het is een greep uit de redenen die Smeets aanzetten tot zijn overstap naar LDD.
“Ik had de overstap naar LDD al lang overwogen, maar het vertrek van regiogenoot en Limburgs Vlaams Belang-boegbeeld John Vrancken bevestigde nogmaals mijn vertrouwen in mijn keuze voor LDD” , aldus Smeets. "Ik weet nu al dat men bij het VB met de wildste indianenverhalen zal komen over het hoe en het waarom van mijn overstap, maar dat zal niet meer zijn dan het zoveelste natrappen bij de zoveelste overstap. Zoals ook bij John ook het geval was. Ik denk dat men bij het VB stilaan niet meer weet van welk hout pijlen maken nu meer en meer mensen resoluut de kaart van het gezond verstand willen trekken in Limburg. Het Vlaams Belang heeft zijn pijlen verschoten en smijt dan maar met modder om het eigen falen te vergoelijken.

Update: 'Druk verkeer in Limburg'.

Guy Geens,Voorzitter Lijst Dedecker Limburg , heeft met onmiddellijke ingang zijn ontslag gegeven als voorzitter van Lijst Dedecker Limburg.
Voor Jean-Marie Dedecker heeft hij nog steeds het grootste respect, maar stapt uit de partij omwille van de aanhoudende sfeer van "postjespakkerij" binnen Lijst Dedecker in Limburg.- Vlaams parlementslid Vrancken naar LDD
- Vlaams Belang boos op John Vrancken na overstap naar LDD
- Overstapppers van VB naar LDD
- LDD'er eist 180.000 euro voor mislopen OCMW-voorzitterschap
- LDD bekent kleur en wordt Vlaams Blok-bis.


(Bart, hbvl)