Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

maandag 25 augustus 2008

Voorpost Nederland bekogelt Kamerlid Groen-LinksIn Nederland werd voormalig GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak bij de presentatie van zijn boek 'Klimaatactivist in de politiek' met taart bekogeld door aanhangers van de rechtsextremistische organisatie Voorpost. Bij deze actie werden drie Voorpostleden aangehouden, waaronder taartengooier Paul Peters.
Wijnand Duyvendak trad verleden week terug als Kamerlid nadat bekend was geworden dat hij als milieuactivist half jaren '80 betrokken was bij een inbraak in het Nederlandse Ministerie van Economische zaken (
Duyvendak brak zelf niet in).

Voorpost werd in 1976 in België opgericht en in 1978 uitgebreid met een Nederlandse afdeling. In drie decennia veranderde het karakter al naar gelang dat van de harde kern. Sinds vier jaar is een nieuwe lichting actief onder leiding van voorzitter Robert Schaap en actieleider Paul Peters (foto, met kruk). Schaap, afkomstig uit het skinheadmilieu, was actief binnen de Centrumdemocraten van Hans Janmaat. Actieleider Peters’ roots liggen bij CP’86 en de neonazistische organisatie Stormfront Nederland. Met die organisatie vernielde hij in 2001 graven op een Joodse begraafplaats in Oosterhout.Peters zat daarvoor 4 maanden in de cel. In 2007 werden vijf jonge Voorpost-leden nog veroordeeld wegens brandstichting en poging tot brandstichting bij een synagoge, een islamitische school, een islamitische supermarkt en een kraakpand (video).
Volgens Willem Wagenaar (onderzoeker voor de Anne Frank Stichting) doen de leden van Voorpost zich beschaafder voor dan ze werkelijk zijn. ‘Het profiel naar buiten toe verschilt sterk van hun profiel naar binnen’, zegt Wagenaar, ‘Ze komen over als nette jongens met geldige argumenten, maar achter de schermen werken ze samen met neonazi’s en fascisten.’
Voorpost zegt nog acties te zullen ondernemen tegen Wijnand Duyvendak ("We zoeken hem nog op"). Voorpost Nederland was zondag ook van de partij op de Ijzerwake in Steenstrate.- Voorpost (KAFKA)
- Leden Voorpost staan terecht voor brandstichtingen (video)
- Nederlandse neonazi's willen foto's op indymedia weg (foto's)
- Voorpost vist negationsit Roeland Raes op
- [Voorpost] De Vlaamse kameraden van de NPD
- Björn Roose (Voorpost) over kindersterfte in Afrika : "Meer overlevers betekent ook meer voortplanters "