Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 12 september 2008

CD&V'ers willen verbod op neonazistische organisaties

CD&V-Kamerleden Raf Terwingen en Katrien Schryvers hebben een wetsvoorstel klaar om bijeenkomsten van racistische organisaties, zoals Blood and Honour, te verbieden en organisatoren en deelnemers strafrechtelijk te vervolgen. Vorig jaar dienden Kamerleden Koen T'Sijen (Vlaams Progressief) en Claude Marinower (Open Vld) al een wetsvoorstel in om racistische en negationistische organisaties buiten de wet te stellen.

Door tegenkanting van ondermeer Vlaams Belang werd het wetsvoorstel terug naar de raad van State gestuurd en werd het op de lange baan geschoven. Nochtans volstaat de huidige wetgeving op racisme en negationisme om samenkomsten als deze van Blood and Honour te verbieden.

Het enige wat ontbreekt zijn de nodige vaststellingen van racistische en negationistische uitspraken en opschriften tijdens hun 'concerten'. Echter, bij de laatste 15 manifestaties die Blood and Honour in ons land organiseerde werd door de politiediensten niet één poging ondernomen om deze nodige vaststellingen ook effectief uit te voeren. Begin dit jaar zag de politie er zelfs geen graten in om de kaalkoppen op de terugweg te escorteren. De Minister van Justitie is Jo Vandeurzen, .......een CD&V'er.
- Kamervragen over neonazi-bijeenkomsten (video)
- CD&V wil telefoontap bij Blood and Honour
- Zeshonderd neonazi's zakten af naar zandvliet (video)
- 'Thomas Kuban' undercover bij de neonazi's' (reportage uit 2008)
- Blood & Honour in wolfsdonk (Aarschot) 2 (Video)
- Blood & Honour in Lebbeke (Video)
.