Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

zondag 14 september 2008

Duitsland: rellen bij neonazi-optochtGisteren hielden 1200 rechts-extremisten hun jaarlijkse bijeenkomst in het Duitse Altenburg, nabij Leipzig . In de optocht liepen naast de organiserende NPD, ook heel wat neonazi's uit België, Nederland, Polen en Groot-Brittannië.

(foto: neonazi's in het Duitse Altenburg)Tegen dit neonazi-treffen wordt jaarlijks geprotesteerd door de democratische partijen, antifascistische bewegingen en buurtbewoners. Tegenover de 1200 neonazistische kaalkoppen stonden gisteren 2000 tegenbetogers. Toen die de neonazi's de weg wilden versperren ontstonden er rellen, hierbij vielen 26 gewonden en werden 24 administratieve aanhoudingen verricht.In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om de neonazistische NPD buiten de wet te stellen.

Volgende week zakken de rechts-radicalen af naar de grote anti-islamconferentie (19-21 september). Naast de Duitse NPD en Pro Köln worden de Oostenrijkse FPÖ, het Franse Front National, de Britse BNP, 'ons' Vlaams Belang en tal van andere rechts-extremistische afvaardigingen verwacht. Naar goeie ouwe traditie zullen ook in Keulen de tegenbetogers (men verwacht er veertigduizend) in de meerderheid zijn. De collega's van Blokbuster gaan eveneens naar Keulen en zetten daarvoor een bus in (Hier meer) .

Rechts-extremisten in Altenburg (D)Politie maakt weg vrij voor neonazi's
- video 1
- video 2
- video 3

- Keulen maakt zich klaar voor anti-islamconferentie (Video)
- Duitsland: 13-jarige zwaargewond na aanval neo-nazi's (video)
- Duitse politie rolt neonazi-jeugdkamp op (video)
- Duitse NPD-voorzitter krijgt 4 maanden cel voor ontkennen Holocaust
- Mantelorganisaties VB gaan op bezoek bij Duitse neonazi's
- CD&V'ers willen verbod op neonazistische organisaties (video)
.