Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

vrijdag 26 september 2008

'Imagoschade' doet Jos Van Assche de das om

Jos Van Assche (foto), de Vlaams Belanger die zich in door een Afrikaanse oplichter liet ringeloren is door het partijbestuur aan de deur gezet. De oplichter had Van Assche wijs gemaakt dat hij via een chemische truc de waarde van geld kon verdriedubbelen. Het kwam er op neer dat biljetten in warm water werden ondergedompeld en er een product werd aan toegevoegd. Nadien moesten de geldbriefjes droog gewreven worden en in een diepvriesvak worden gelegd. De feiten dateren uit 2005 en kwam onlangs (opnieuw) in de media toen de Afrikaanse oplichter werd gevat. Uit de verklaringen van de gevatte oplichter kwam duidelijk naar voor dat Van Assche werd opgelicht. Van Assche had steeds volgehouden dat het ging om een verkeerd gelopen belegging in de graanhandel in Angola. Vlaams Belang spreekt van 'imagoschade' en zet Van Assche uit de partij.

Van Assche haalde eerder ook al het nieuws toen hij samen met Stijn Hiers (VBJ-medewerker, fractiesecretaris, in 2006 lijsttrekker in Rotselaar en onder het pseudoniem 'Knut Noordland' een van de meest notoire vuilspuiters die voor het VB op het internet opereren) werd veroordeeld voor laster en eerroof. Aanleiding van het vonnis waren de lasterlijke uitspraken die Hiers en Van Assche in 2001 op TV-Brussel, in Humo en in enkele VB-publicaties lieten optekenen. In de publicaties hadden Hiers en Van Assche het over financieel gesjoemel, zwartwerk en software zonder licentie bij VZW de Foyer, een multicultureel ontmoetingscentrum in Sint-Jans-Molenbeek. De beschuldigingen bleken totaal uit de lucht gegrepen.
Die veroordeling uit 2006 werd toen door de partijtop blijkbaar niet als 'imagoschade' gezien.

Van Assche wil nu als onafhankelijke verder, zowel in het Brussels parlement als in de gemeenteraad van Anderlecht. Hij ziet zichzelf nog overstappen naar Lijst Dedecker, maar daar zegt men geen belangstelling te hebben in de ex-Vlaams Belanger.


- VB-parlementslid gerold
- Tussenstand: Zelfs in antipolitiek krijgt het VB klop
- Overstapppers van VB naar LDD
- De donkere kant van Stijn Hiers (VB)
- Vlaams Belang haalt oude Blok-affiches van onder het stof

(met dank aan B)