Het smerige alternatief ....

Het fundamentele verschil tussen het Vlaams Blok/Vlaams Belang en andere partijen is dat het Vlaams Belang mensen wil uitstoten uit onze samenleving, de maatschappij wil 'uitzuiveren', de bestaande diversiteit wil reduceren tot het 'eigen volk'. Dat programma probeert het Vlaams Belang met alle middelen te verwezenlijken. Met democratische middelen als het kan, maar meestal aangevuld met intimidatie en geweldpleging. Het valt niet uit te sluiten dat daarbij uiteindelijk openlijke terreur en staatsgeweld zouden kunnen gebruikt worden.

dinsdag 23 september 2008

Interview met Constant Kusters

Constant Kusters (foto), voorzitter van neonazi-partij 'Nederlandse Volks-Unie' werd uitgenodigd door het Nederlandse themakanaal 'Het Gesprek' . Tegenover presentator Theodor Holman zegt Kusters nog steeds een zitje te ambiëren in de Tweede Kamer en ziet zichzelf al aan de onderhandelingstafel met Jan Marijnissen (voorzitter SP) en andere politieke zwaargewichten.

Tijdens het gesprek verdedigt hij er zijn propaganda populistische thema's, zoals 'tegen drugs, radicale islam of toetreding van Turkije in de Europese Unie'. Kusters doet ook enkele opmerkelijke uitspraken, wanneer Holman uit een NVU-demonstratiepamflet voorleest "De NVU raadt haar achterban nadrukkelijk af om hakenkruisen te dragen tijdens demonstraties" antwoordt Kusters "Ach, dat zegt niks. Dat is gewoon standaard, je moet dat zeggen vanuit de gemeente."

Theodor Holman in Gesprek met Constant Kusters ('45)- Documentaire: Voor volk en vaderland, Volksnationalisten van Nederland (2006)

- Alles over de Nederlandse Volksunie (Kafka)
- Video-kanaal NVU
- De Nederlandse Volks-Unie: de jaren negentig
- Neonazi's werken grensoverschrijdend (video)
- Beelden herdenkingstocht Florentine Rost van Tonningen (video)
.